5 razloga zašto je orgazam dobar za kožu

od strane | jul 7, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Ok, znali ste da je seks neophodan deo života, ali da li ste znale da je orgazam dobar za kožu?

Da, nauka je potvrdila: orgazam može da vam poboljša stanje kože, bilo da se borite sa beživotnom bojom, bubuljicama ili borama. Evo kako ovaj meganizam deluje.

1. Daje vam blistav sjaj

Seks povećava broj otkucaja srca i cirkulaciju krvi u celom telu. I ne samo da je to odlično za vaše zdravlje, već vam daje i kožu zdravog sjaja, kao i punije usne. Mi bismo to nazvali apsolutnim dobitkom.

2. Smanjuje bubuljice

Nazvan “hormonom ljubavi”, oksitocin, koji se oslobađa sa svakim orgazmom, čini da se stres (i kortizol) znatno smanji. Kako kortizol opada, tako se smanjuju zapaljenjski procesi na koži, čineći bubuljice, pa čak i osip, poput ekcema, manje uočljivim.

3. Može smanjiti bore

Da li ste se ikada zapitali zašto se vaš partner onesvesti odmah nakon seksa? Oslobađanje prolaktina, polnog hormona, može vas učiniti super pospanim nakon vrhunca. A dubok san onaj period kada vaša koža ima najbolje šanse da se regeneriše, čineći fine bore manje primetnim. Melatonin, antioksidans koji se oslobađa tokom sna, takođe se bori protiv oštećenja od sunca i opuštene kože.

4. Minimizira pojavu celulita

Kardiovaskularne prednosti seksa su prilično poznate. Ali što više puta doživite orgazam, to vam bolje rade mišići zadnjice i trbušnjaci. A jači, toniraniji mišići u tim oblastima znače da ćete imati manje očigledan celulit.

5. Podjednako je hidratantan kao losion

Kada povećate protok krvi, povećavate količinu vode koja se prenosi u vaš najveći organ (nemojte se uzbuđivati, mislimo na vašu kožu). A hidratacija je neophodna za lep, zdrav ten.

Jacob Ammentorp Lund/iStock/GettyImagesPlus8 trikova za jači i duži orgazam

Jači i duži orgazam? Moguće je ako poslušate ovih osam saveta seksologa. Orgazmi ne moraju da budu neuhvatljivi, teško dostižni seksualni jednorozi…
Seks zdravlje čuva: Tako kaže telo

Da seks zdravlje čuva, uverićete se i sami ako dešifrujete signale koje vam telo šalje
Žene potcenjuju vrednost seksa, a muškarci je precenjuju. I…Šta muškarci ne vole u seksu?

Razvoj seksualne inteligencije i strastvenosti danas je postao.  Ali u želji da iznenadite svoju voljenu osobu, možete pokupiti pogrešne trikove. Š…

Opširnije