3 najefikasnija načina za eliminisanje celulita

od strane | apr 30, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Pripreme za plažu uveliko su počele. Iako je ljubav prema sebi najvažnija, nije loše znati 3 najefikasnija načina za eliminisanje celulita

Ništa nije nemoguće, pa ni smanjenje celulita, ali je jako važno da biramo tretmane koji odgovaraju našim individualnim potrebama i da budemo uporni. Na kraju, ništa manje važno jeste da imamo realna očekivanja od tretmana protiv celulita.

Celulit ili kora pomorandže, zovite to kako hoćete. Uglavnom se pojavljuje na zadnjici i butinama žena. Gotovo da nema žene bez celulita i lokalizovanih  masnoća. Razlozi zbog kojih se oni javljaju su brojni: od genetike do loše ishrane.  Vežbanje, dosta vode i pravilna ishrana bogata vitaminima su svakako najosnovnije i prve stvari koje moramo da uradimo ako želimo da eliminišemo celulit. U mnogim slučajevima, međutim, to nije dovoljno. Ako želimo da vidimo značajnu razliku, jednostavno se moramo obratiti stručnjacima.

3 najefikasnija načina za eliminisanje celulita

Koji se to tretmani protiv celulita danas primenjuju i smatraju efikasnim?

Lemon Bottle

Lemon Bottle je novo  rešenje za liposukciju dizajnirano da se bori protiv tvrdokornih masnih naslaga. Sadrži 3 vrhunska sastojka (ekstrakt ananasa, riboflavin i lecitin) koji rastvaraju tvrdokorne masne naslage i olakšavaju njihovo uklanjanje iz našeg tela. Kroz brze i gotovo bezbolne injekcije u ciljane delove tela, Lemon Bottle uspeva da rastvori tvrdoglavu masnoću. Ovaj inovativni tretman je brzo i lako rešenje za rešavanje lokalizovanih masnoća i obećava oblikovano telo. Tretman injekcijom Lemon Bottle može se primeniti na različite delove tela kao što su zadnjica, butine, stomak, pa čak i lice i brada. Glavne prednosti  su:

  • Ciljana lipoliza je izuzetno efikasna u eliminisanju tvrdokorne masti, fokusirajući se na područja kojima je najpotrebnija.
  • Ubrzavanje metabolizma dok tretman pomaže vašem telu da sagoreva masti i da ih prirodno eliminiše.

Bezbolan je, brz i minimalno invazivan. Lemon Bottle je minimalno invazivan tretman bez bola i bez potrebe za oporavkom, nakon čega se možete vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Mezoterapija protiv celulita

Mezoterapija  je jedan od premijum medicinskih estetskih tretmana izbora za uporan celulit. Injekciona mezoterapija primenjuje se potkožno na one tačke gde se uočavaju takozvane „rupice“ na butinama, zadnjici i rukama. Njegovo delovanje je usmereno na neutralizaciju nagomilanih toksičnih supstanci (gvožđa i hemosiderina) koje su odgovorne za oticanje masnih ćelija. Takođe, mezoterapija:

  • Poboljšava mikrocirkulaciju
  • Stimuliše proizvodnju kolagena i elastina
  • Pomaže u uklanjanju toksičnih supstanci iz našeg tela
  • Ne zahteva nikakav oporavak
  • Bezbolna je i njeni rezultati su odmah vidljivi.

Za potpuni rezultat potreban je ciklus tretmana koji obuhvata 4 do 6 sesija, ali broj uvek zavisi od tretiranog područja i težine problema.

Ultrazvučni talasi

Terapija ultrazvučnim talasima je terapeutska procedura koja koristi perkusione talase za lečenje različitih problema mišićno-skeletnog sistema i kože, uključujući celulit i opuštenost kože. Koristi mehaničke vibracije da razbije masne ćelije i poboljša cirkulaciju krvi.

Impact ultrazvuk podrazumeva upotrebu visokoenergetskih ultrazvučnih talasa koji se primenjuju na područje sa celulitom. Tretman prodire u dublja tkiva poboljšavajući cirkulaciju krvi i limfe, boreći se protiv edema i dramatično smanjujući celulit. U suštini tretman udarnog ultrazvuka:

  • Pomaže u proizvodnji novog kolagena
  • Koža vraća svoju prirodnu elastičnost i čvrstoću
  • Razbijanje većinu masnih ćelija i razblažuju mast.

Perkusioni ultrazvuk se može primeniti na mnoge delove tela, kao što su stomak, ruke, bokovi, butine, zadnjica i kolena. Broj sesija uvek zavisi od problema sa kojim se suočavamo i njegovog obima. Takođe, za još bolje rezultate, može se kombinovati sa drugim tretmanima.

Roberto David/GettyImages

Opširnije