10 suptilnih znakova da vas njegovi roditelji ne vole

od strane | apr 18, 2024 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Kako da budete sigurni da vas njegovi roditelji ne vole i da vi to ne umišljate? Odgovor će vam dati ovaj mali vodič. 

Suvišno je pričati o „ljubavi“ između snahe i svekrve. Često se dešava da ljudi predimenzioniraju sve ono što druga strana uradi i traže dlaku u jajetu. Međutim, postoje neki suptilini ali opet jasni signali koji otkrivaju šta roditelji vašeg partnera misle o vama.

Ovo su znaci koji ukazuju na to da vas njegovi roditelji ne vole

1. Isključuju vas iz porodičnih okupljanja

„Zaboravljanje“ da vas pozovu jedan je od suptilnih načina na koji vaš svekar i svekrva pokazuju da ne vole vas… Kao izgovor će im poslužiti: „Oh, mislili smo da ćeš biti umorna od posla, to je sve. Nisam želeleli da te uznemiravamo!” Ali budimo realni – da su vas tamo želeli, pozvali bi vas čak i da su znali da ćete morati da odbijete poziv.

2. Pokušavaju da vas izbegnu

Da li se ikada osećate kao da vas roditelji vašeg partnera drže po strani? Svaki put kada pokušate da se nađete, oni su zauzeti. Čujete svog partnera kako razgovara sa njima, ali kada pokušate da uskočite da ih pozdravite, oni odjednom moraju da požure i izvrše neke zadatke. I tako unedogled.

3. Pokazuju ravnodušnost

Ali možda vas ne izbegavaju. Možda vas čak pozovu na večeru. Međutim, kada ste u njihovoj blizini, izgleda da ih nije briga. Ovo je još jedan suptilan znak da vas vaš svekar i svekrva ne vole. Samo zato što ste pozvani, ne znači da se osećate dobrodošlo ili željeno.

4. Daju pasivno-agresivne komentare

Za razliku od prethodne tačke, ako vas vaši svekar i svekrva pozivaju, ali vas uvek bockaju  podmuklim komentarima, to nije dobar znak. „Uvek se divim ljudima koji nikada ne brinu o održavanju čistog doma. Blago tebi!“ „Ugojila si se mnogo… da li je sve u redu?”  Oni čine da izgleda kao da su srećni ili zabrinuti za vas, ali u stvarnosti, samo su maliciozni.

5. Njihov govor tela je hladan

Da li se osećate kada zagrlite partnerove roditelje kao da se zagrlili zid? Umesto srdačnog odgovora, osetite ogromnu hladnoću i suzdržanost? A o osmehu da i ne govorimo… To je jedan od suptilnih znakova da niste dobrodošli u njihov svet i da vam ne veruju.

6. Kritikuju vas

A ako ništa od onoga što uradite nije dovoljno dobro za vašeg svekra i svekrvu, onda tu nešto nije kako treba. U redu je da neko iznese svoje mišljenje na neuvredljiv način, ali ako stalno nešto zameraju to znači da smatraju da niste dovoljno dobri za njihovog sina.

7. Narušavaju vašu privatnost

Kao par, vi i vaš partner imate pravo na privatnost. Vaša deca, ako ih imate, znaju da pokucaju pre nego što uđu u vašu spavaću sobu. Vaši poslodavci vam ne smetaju kada ste na porodičnom odmoru. Ipak, čini se da su vaš svekar i svekrva potpuno nesvesni toga.

Oni se redovno mešaju u sve. Dolaze bez najave, postavljaju indiskretna pitanja… Na kraju krajeva, ne poštuju samo vaše granice. Dakle, iako možda neće direktno izraziti svoju osećanja prema vama, oni to pokazuju na druge načine.

8. Nikada ne pitaju za vaše mišljenje

Kada je u pitanju donošenje porodičnih odluka, da li se osećate uključenim? Ili se vaše mišljenje nikada ne uvažava? Izostavljajući vas, vaš svekar i svekrva vam jasno stavljaju do znanja da im se ne sviđate. Ne žele da uzimaju u obzir vaše sklonosti, nesviđanja ili ideje.

9. Nikada se nisu potrudili da se istinski povežu sa vama

Da li je vaša svekrva ikada tražila da odete na kafu samo vas dve? Ili je svekar seo sa vama da razgovaramo o tome kako vam je na poslu? Svako blagonaklon bi se potrudio da bliže upozna partnerku svog sina. Ipak ste i vi član porodice.

10. Upoređuju vas

Ako roditelji vašeg partnera spominju njegove bivše u vašem prisustvu, apsolutno im nije stalo do toga kako se vi osećate. I te kako znaju da će vas to neprilično upoređivanje uznemiriti i upravo im je to cilje.

Šta preduzeti?

Pre svega, treba da razmislite zašto vas ne vole – da li se nešto dogodilo u prošlosti? Neki incident? Ili je to potpuno neopravdano i oni se tako ponašaju prema vama od samog početka? Evo šta možete učiniti:

  • Prvo pokušajte da razgovarate sa svojim partnerom o tome. Možda on zna osnovni razlog zašto njegovi roditelji ne žele da vam daju šansu.
  • Drugo, razgovarajte sa svekrom i svekrvom. Ali uradite to na asertivan i miran način, bez prebacivanja. Iskreno im recite kako se osećate i dajte im prostora da iznesu svoje mišljenje.
  • Revidirajte svoja očekivanja. Možda muževljevi roditelji jednostavno nisu sposobni da vam pruže više od onoga što trenutno pružaju. Nemamo svi isti kapacitet za ljubav.

Ako ništa od navedenog ne urodi plodom, postavite čvrste granice i provodite što manje vremena s njima. Ako vas svekar i svekrva ne vole bez dobrog razloga, bolje vam je bez njih!

KatarzynaBialasiewicz/gettyimages.com

Opširnije