Zbog Đokovića su teniseri mršaviji! Amerikanac uveren da su svi na dijeti zbog Srbina!

od strane | dec 12, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Igrači su videli šta je Novak uradio sa svojom ishranom i kako se to odrazilo na njegovo kretanje na terenu, pa su svi rešili da budu mršavi – kaže američki teniski trener Bred Stajn.

Govorio je Amerikanac u jednom podkastu o tome kako je Novak Đoković postavio standarde kada je u pitanju fizička spremnost.

Trener koji je bio zadužen za dobre rezultate Džima Kurijera, Andreja Medvedeva, Mardija Fiša i mnogih drugih istakao je da je srpski as dao savršen primer svima kako disciplina i strategija mogu da pomognu u dostizanju visina.

Smatra iskusni stručnjak Bred Stajnda da je Noletov uticaj na njegove kolege danas jasno vidljiv.

Foto: profimedia

 

– Ukoliko pogledate najbolje momke u tenisu u ovom trenutku, od Novaka i Daniila Medvedeva, Sinera, Karlos je malo drugačiji, ali je tu negde… Svi su prilično mršavi, šlank. Kada se pogleda visina, igrači su viši, ali čini mi se da su igrači sada mršaviji nego što su bili – rekao je Stajn u ATP podkastu.

Djokovic’s clearly visible influence on peers’ diet & fitness – Brad Stine

“I think Novak’s kind of like led that charge: players have seen what he’s done with his diet & how that’s translated to his movement on the court – more players are applying that“https://t.co/JlFC6OyF28

— C Kristjánsdóttir ●🐊 (@CristinaNcl) December 12, 2023

Objasnio je i zbog čega je najverovatnije to tako.

Mislim da je Novak doveo do toga. Igrači su videli šta je uradio sa svojom ishranom i kako se to odrazilo na njegovo kretanje na terenu – sve više igrača to primenjuje – rekao je Stajn, koji je očigledno oduševljen  Đokovićem koji ma 36 godina, a ove godine osvojio sedam turnira, od čega tri grend slema.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs