(VIDEO) Ruski izdajnici kreću na Putina, dobili i pojačanje! Zloglasnoj grupi se pridružuju veliki neprijatelji Rusije!

od strane | mar 31, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Militanti iz Poljskog dobrovoljačkog korpusa (PDK) najavili su saradnju sa Ruskim dobrovoljačkim korpusom (RDK) u Ukrajini, proizilazi iz objave na Telegram kanalu RDK.

Objavu prati i video koji prikazuje ljude u maskirnim uniformama sa oružjem.

– Od prvih dana stvaranja poljskog korpusa, njegovi vojnici su stajali u rangu sa vojnicima ruskog korpusa – kaže se u glasu na poljskom, a potom i na ruskom.

U natpisu na snimku stoji da ovaj tekst govori komandant RDK.

Prema podacima Ministarstva odbrane, ruska vojska je tokom specijalne operacije ubila skoro šest hiljada stranih boraca koji su se borili na strani kijevskog režima, a na listi je prednjačila Poljska. Ruski istražni komitet je na poternicu stavio više od 700 plaćenika, neki od njih su uhapšeni u odsustvu.

Prošle nedelje je Vladimir Putin, govoreći na proširenom sastanku odbora FSB, rekao da će Rusija kažnjavati izdajnike bez zastarelosti, gde god da se nalaze.

Šef države je dan ranije komentarisao i pokušaje sabotaže organizacije Ruskog dobrovoljačkog korpusa na ruskoj teritoriji. On je uporedio te formacije sa vojskom izdajnika Andreja Vlasova tokom Drugog svetskog rata.

Prema rečima predsednika, sada postoje četiri takve grupe, njihov ukupan broj je oko 2,5 hiljade ljudi. Kako je Putin istakao, tokom neuspešnih napada kijevski režim je upotrebio 1.500 militanata, a gubici neprijatelja iznosili su oko 800 ljudi.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs