(VIDEO) Počelo je! Zapad hvata panika: Potez Rusije izazvao žestoku reakciju propagandne mašinerije!

od strane | mar 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Kritika ruskih avionskih bombi FAB-3000 u zapadnim medijima je deo informacionog rata i suštinski je nesposobna, rekao je za RIA Novosti u sredu Igor Korotčenko, poznati vojni analitičar i glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana.

Ovako je prokomentarisao članak američkog izdanja Forbs, u kojem je FAB-3000 nazvan „rizičnom ekscesom“, zbog „srednjih aerodinamičkih karakteristika“ koje predstavljaju opasnost za njihove avione-nosače.

– Ovaj članak je još jedna manifestacija informacionog rata. U uslovima Specijalne vojne operacije, analiza proizvoda ruskog vojno-industrijskog kompleksa u zapadnoj štampi je unapred pristrasna. Procena naših avio bombi od ljudi koji nemaju nikakve veze sa industrijom municije izgleda, u najmanju ruku, čudno, neprofesionalno i pristrasno – rekao je on.

Analitičar je FAB-3000 nazvao efikasnim oružjem koje pomaže ruskoj vojsci da uništi utvrđene neprijateljske položaje i tako stvori uslove za napredovanje duž cele linije dodira.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je šef resora Sergej Šojgu proveravao sprovođenje državne odbrambene narudžbe u preduzećima vojno-industrijskog kompleksa u oblasti Nižnji Novgorod . Tamo je, između ostalog, obavešten da je masovna proizvodnja FAB-3000 organizovana od februara 2024.

sledeća vest

TV

Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji „Info veče“ Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

JOŠ TV VESTI



Opširnije

Izvor: Informer.rs