(VIDEO) NOVI STRAVIČAN POŽAR U RUSIJI! Gori fabrika motora za NUKLEARNU raketu „TOPOLJ M“, vlasti HITNO reagovale, DESETINE vozila GASE VATRU!

od strane | mar 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Postoje sumnje da se uzrok požara nalazi u jednom od proizvodnih pogona, ali to još nije zvanično potvrđeno. U toj fabrici se proizvode motori za nuklearni kompleks Topolj M Ruske Federacije, kao i motori za nova oklopna vozila ruskih snaga GAZ Tigar.

Ovo je objavljeno na lokalnim Telegram kanalima, pozivajući se na Ministarstvo Ruske Federacije u regionu.

La planta de motores de Yaroslavl está en llamas — Medios rusos. Comentan, que sucedió como si fuera por la ignición del aceite del transformador. La planta es uno de los mayores fabricantes de motores y otras piezas de repuesto para equipos militares en rusia.@HromadskeUA pic.twitter.com/XavGVzXU6k
— euromaidanpress.español (@euromaidanpres3) March 23, 2023

– Trenutno je u toku uviđaj i istraga uzroka požara. Prema preliminarnim informacijama, nema žrtava. U gašenju požara učestvovalo je 15 vozila i 52 osobe – navodi se u poruci .

🔥 Yaroslavl Motor Plant hoří v Rusku. Tento závod je jedním z největších výrobců motorů pro výzbroj ruské armády.

💬 „Produkty závodu jsou dieselové pohonné jednotky, dieselové pohonné jednotky a kapotované pohonné jednotky. pic.twitter.com/QCuiNQYgVy
— bety kovac (@betyna71) March 23, 2023

Poznato je i da su spasioci uspeli da brzo evakuišu sedam njenih radnika iz zgrade pogona.

U poslednje vreme u Ruskoj Federaciji se sve češće javljaju požari velikih razmera, posebno u velikim preduzećima.

U ruskom gradu Jejsku 28. februara  odjeknule su eksplozije koje su uplašile lokalno stanovništvo. Tada su ruske vlasti okrivile Ukrajinu. Istovremeno, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Aleksij Danilov rekao je da ne zna ništa o uzrocima incidenata  na teritoriji Ruske Federacije.

5. marta u  Moskovskoj oblasti Ruske Federacije odjeknula je snažna eksplozija  u Moskovskoj fabrici koksa i gasa, a nekoliko dana kasnije izbio je snažan požar na teritoriji hemijskog kombinata u blizini Moskve.

Karakteristike rakete „Topolj M“

Topolj „M“ je jedan od najmodernijih tipova interkontinentalne balističke rakete.

Posle „ispita“ na kosmodromu „Pleseck“ u Arhangelskoj oblasti najbrža i najpametnija raketa današnjice „Topolj M“ (topola) već je od 2005. godine u masovnoj  prozvodnji.

„Topolj M“ je dugačak 22,7 metara i težak 47,2 tone. Od toga su bojeve glave teške 1,2 tone.

AP/Photo

Leti više od deset hiljada kilometara (11104 Km). Tri motora joj daju brzinu koju do sada nije imala ni jedna raketa.

Osim toga, onaj najvažniji deo rakete ima desetak pomoćnih motora i uređaje za upravljanje koji omogućuju brzo menjanje putanje i zaobilaženje protivničke odbrane.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs