(VIDEO) Ludnica u Teheranu! Iranski narod izlazi na ulice! Neverovatni snimci kruže mrežama! „Smrt Americi, smrt Izraelu!“

od strane | apr 14, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Stanovnici iranske prestonice masovno su izašli na ulice Teherana kako bi proslavili napad iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije (KSIR) na teritoriju Izraela, javlja dopisnik Sputnjika.

U napadu je, prema različitim podacima, lansirano od nekoliko desetina do nekoliko stotina raketa i dronova, uključujući dronove kamikaze „šahid“. Izraelske odbrambene snage saopštile su da su Oružane snage u stanju pripravnosti. Pentagon je rekao da će podržavati Izrael, a misija Irana u UN saopštila je da je ovo sukob Teherana i Tel Aviva i pozvala je Vašington da se „drži podalje“.

Na najmanje tri mesta u iranskoj prestonici – na trgu Felestin (Palestine), ispred ambasade Velike Britanije i ispred glavnog ulaza u Teheranski univerzitet, održavaju se spontani skupovi na kojima prisustvuje od nekoliko desetina do nekoliko stotina ljudi.

🟥 ATENCIÓN | El régimen islámico está sacando a varios compinches a las calles de Teherán para celebrar el ataque. Que estos nazis terroristas celebren mientras pueden. Israel borrará a Iran del mapa ¿de acuerdo? 🔥🔁 pic.twitter.com/OQhCRZrjuG

— Reacción Nacional (@RNacional_News) April 14, 2024

Okupljeni ljudi skandiraju parole „Smrt Izraelu!“, „Smrt SAD!“, „Smrt Velikoj Britaniji!“, „Smrt protivnicima Islamske Republike!“, „Smrt cionizmu!”. Vođe skupova u svojim govorima prekorevaju Vašington zbog toga što podržava Tel Aviv i pozivaju prisutne da uzvikuju parole „tako glasno da ih čuju u Izraelu“. Okupljeni uglas ponavljaju kratke, rimovane parole.

Kako javlja naš dopisnik, u gradu vlada praznična atmosfera: na nebu se s vremena na vreme vidi vatromet, automobili i motocikli trube ulicama. Mnogi vozači ukrasili su svoje automobile zastavama Irana i Palestine, odjekuju patriotske pesme.

Kako javlja iranska državna televizija, pored Teherana, mitinzi se održavaju i u desetinama drugih gradova Irana, uključujući Kom, Kerman i Isfahan.
 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs