(VIDEO) Kakav potez Putina! O ovom snimku bruji ceo svet! Uzeo mikrofon u ruke, a onda je nastao šou!

od strane | feb 1, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Predsednik Vladimir Putin prisustvovao je Međunarodnom izložbenom forumu „Rusija“ u Moskvi i učestvovao u zatvaranju kongresa „Pokret prvih“, a u jednom trenutku zajedno sa omladinom, na sceni, zapevao je rusku himnu.

– Siguran sam da, ako se osećate fokusirano, samopouzdano i ciljano idete ka svom cilju, ispunićete svoj san, i uspećemo još više. Ovom izložbom želeli smo da pokažemo šta je naša zemlja uradila u poslednjih 15-20 godina i imamo čime da se ponosimo – obratio se ruski lider prisutnima sa bine na kongresu ruskog pokreta dece i omladine.

Putin je ukazao da su učesnici „Pokreta prvih“ za godinu dana poslali tri miliona pisama borcima na liniji fronta, da su posadili dva miliona stabala za Dan narodnog jedinstva i prikupili oko 400.000 knjiga za svoje vršnjake u Donbasu i Novorusiji.

Kako je naveo, ukupno u „Pokretu prvih“ ima skoro pet miliona ljudi, dok je sedam miliona učestvovalo u događajima.

– To je ogromna vojska – ocenio je Putin, a zatim zajedno sa decom, otpevao himnu Ruske Federacije.

Deca su počela da pevaju himnu na sceni, a ruski lider je naizmenično davao mikrofon učesnicima, a potom se i sam pridružio horu dečijih glasova rečima „moćna volja, velika slava“.

„Pokret prvih“ je zajednica dece, tinejdžera i odraslih, koja objedinjuje državne i javne institucije radi formiranja jedinstvenog obrazovnog okruženja za školarce i studente.

U njemu učestvuje više od četiri miliona ljudi. Više od 40.000 primarnih ogranaka pokreta redovno radi u 89 ruskih regiona.

Prošle godine, događaji u zajednici dostigli su više od sedam miliona ljudi, navodi organizacija.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs