Vendi je o ovome dugo ćutala: „Minimaks me je probio na estradu“!

od strane | sep 22, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Vesna Vukelić Vendi (51) više od tri decenije aktivna je učesnica srpskog javnog života. U „Informerovom podkastu“ podsetila se kako je postala popularna i objasnila kakvu je ulogu u razvoju njene karijere imao veliki Milovan Ilić Minimaks!

 Vendi je na muzičku scenu ušla kao tinejdžerka i bivši model, pored pevanja, oprobala se i kao glumica, a prošle godine je napisala i svoj privi roman „Misterija crne žene“.

Kada sam sedela u publici u Minimaksovoj emisiji već sam bila model, ali to je zapravo bio moj proboj u javni svet. Ljudi koji su se te večeri uključivali u emisiju više su pitali za mene nego za goste koji su tu bili. Producenti i Minimaks su me već zakazali za sledeću emisiju, a mađioničar Big Lale mi je odmah ponudio da budem njegova asistentkinja tokom izvođenja trikova – kaže Vendi, koja naglašava da je to tada nije zanimalo jer je po prirodi individualac:

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

– Nije me takav angažman tada zanimao. Iako sam kasnije snimila i film u produkciji Rake Đokića, nimalo mi nije odgovarao sistem u koji sam upala. Videla sam da je hijerarhija takva da postoje oni koji uvek nešto čekaju, dok postoje i oni koji su veliki i koji sve mogu da dobiju. Estradom nikada nisam htela da se bavim zbog para, već zato što sam volela muziku – ispričala je Vesna i objasnila ko je osoba sa kojom se najviše družila na početku karijere, koja se munjevito razvijala.

Foto: Privatna arhiva

 

– U periodu od 20. do 25. godine družila sam se sa jednom komšinicom koja je od mene bila starija 20 godina. Bila je profesorka u srednjoj školi. Jedva je čekala letnji raspust jer je po dva i po meseca sređivala svoj stan od pedesetak kvadrata. Prala i sušila tepihe, iznosila i brisala svaku knjigu iz biblioteke… Bila je jako duhovita i nas dve smo imale neke naše priče i samo naše vreme koje smo provodile zajedno. Iz tog perioda života, ona mi je najjači utisak. Nažalost, umrla je mlada od kancera.

Ceo intervju sa Vesnom Vukelić Vendi pogledajte u nedelju u 16 časova na Informer TV.

Samo Karleuša i Lukas otvoreno podržavaju Vučića

Iako nikada nije bila član neke političke partije, Vendi je posebno pohvalila Jelenu Karleušu i Acu Lukasa, koji otvoreno podržavaju predsednika Aleksandra Vučića.
– Postoji mnogo pevača koji su pristupili SNS-u, i to im odgovara kada treba da pevaju na trgovima, a kada treba da se ide na glasanje, nigde ih nema. Jelena Karleuša je punog srca izašla i rekla da podržava politiku Aleksandra Vučića, a pored nje je to uradio još jedino Aca Lukas, i to je za svaku pohvalu.

Foto: Privatna arhiva

 

Volim Bajagu i Aleksandru Radović

Vendi je u razgovoru s Milijem Čolićem napravila jasnu podelu estradnih radnika na umetnike i radne pevače, pa naglasila da pravi umetnici nikada ne zarade mnogo novca:
Novica Urošević je kompozitor koji je napisao preko 5.000 pesama, od kojih je 2.500 aktivnih hitova. Od „Sokoja“ je dobio svega 3.000 evra, dok su neki pevači dobijali po 15.000 evra za tantijeme. Novica je bio pravi umetnik – objašnjava Vesna i navodi imena izvođača koje voli da sluša:
Volim Stoju, Nadu Topčagić, Draganu Mirković… Bajaga mi je omiljeni pevač i jako volim vokal Aleksandre Radović.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Na kanalima Yettel Hipernet TV na poziciji 89; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs