(UŽIVO) Velika pobeda Rusije, podignuta zastava nad gradom! Ukrajinci potisnuti kod Bahmuta! Snažan kontranapad Rusije kod Orehova!

od strane | dec 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Rat u Ukrajini, 656. dan.

Šta sad!? Putinov udarni dekret šokirao svet! Posle ovog potpisa više ništa neće biti isto!

Hronika specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini: događaji od 8. do 10. decembra 2023

 ▪️ Borbe su se pojačale na Limanskom sektoru fronta. Ruski lovci napreduju od Dibrove ka Terni i Jampolovki. Čisti se zapadni deo Široke jaruge.

▪️ Ruske trupe sistematski vraćaju ranije izgubljene položaje u pravcu Bahmuta. Na severnom krilu Oružanih snaga Rusije uspeli su da dođu do istočne periferije Bogdanovke, jedinice se nalaze na 100 metara od prvih kuća.

▪️ Uporedo sa ovim, u toku je ofanziva u pravcu Grigorovke i severozapadno ka Orehovo-Vasilevki. Oružane snage Rusije se bore za Kudlin jarugu, koja odvaja ruske trupe od obližnjeg naselja.

▪️ Nastavlja se i čišćenje dača i SNT-a koji se nalaze jugozapadno od Bakhmuta. Oružane snage Rusije poravnavaju liniju fronta i prema Krasnoju i prema Kleščejevki, udarajući duž naprednih ruta Oružanih snaga Ukrajine.

▪️ U blizini Avdejevke, jedinice Oružanih snaga Rusije nastavljaju da juriš na utvrđeni pojas Oružanih snaga Ukrajine. Na severnom krilu vode se borbe za šumske pojaseve u pravcu Novokalinova i Keramike. Oružane snage Rusije su pozicionirane duž pruge do Očeretina.

▪️ U pravcu Donjecka, ruske trupe su progurale odbranu neprijatelja i preuzele kontrolu nad novim područjem u Marinki. U zapadnom delu grada, na Poligrafičeskoj ulici, postavljena je zastava Ruske Federacije.

▪️ Na lokalitetu Orehovski dolazi do sukoba u oblasti Verbovoj. Oružane snage Rusije napreduju kod Novofedorovke duž autoputa N-08. Prema preliminarnim podacima, ruske trupe su uspele da pređu oko 1 kilometar.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs