Usamljeni, bez vršnjaka i društva za igru: Pogledajte ove fotografije, to su naša deca na KiM!

od strane | apr 12, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Neki su i u školama jedini đaci.

Širom Kosova i Metohije u malim enklavama žive deca koja letnji raspust provode bez vršnjaka, bez drugara za igru, fudbal, priču. Mnogi od njih pored života u getu ni svakodnevno nemaju drugare jer ih u nekim školama ima jedno, dvoje ili tek nekoliko.

Cilj humanitarne organizacije „Kosovsko pomoravlje“ je da ih u okviru Letnje škole okupi. Da im se pruži prilika da se druže, da uče kroz igru i stiču neke lepše uspomene iz detinjstva koje im, usled svih dešavanja kojima su okruženi, jako nedostaju.

Foto: Ho Kosovsko pomoravlje

 

– Zbog toga nam je veoma važno da ljudi svojim donacijama podrže ovaj projekat i pomognu da mališani sa Kosova i Metohije odrastaju bolje i bezbrižnije – kaže Marija Vasić, diplomirani novinar i komunikolog iz HO „Kosovsko pomoravlje“.

Prošle godine Letnja škola je organizovana u selu Bratilovce kod Kosovske Mitrovice, a bila su deca iz Novog Brda, Kosovske Kamenice i Vitine. Ove godine je cilj da se projekat proširi na celo KiM.

Live TV

Amerika preko Evrope sprovodi prljavu misiju! Ujedinjene nacije su danas u dobroj meri razorene! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravio je u dvodnevnoj poseti Francuske, na poziv predsednika Emanuela Makrona. Naš predsednik sačekan je uz najviše državne počasti, a razgovaralo se o važnim temama. Susret su obeležili srdačni pozdravi u Jelisejskoj palati u Parizu, zagrljaji, potom razgovori o raznim pitanjima, a najveća razmimoilaženja bila su oko teme Kosova. Ovaj događaj komentarisao je predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović u „Info jutru“ na Informer TV.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs