Šokantno otkriće Ukrajinaca! Heroj nacije sarađuje sa Rusima, Bubku optužili za izdaju!

od strane | jul 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Sergej Bubka, najveći sportista u istoriji Ukrajine, sarađuje s Rusijom, pišu ukrajinski mediji.

Sergej Bubka je višestruki evropski i svetski šampiona, olimpijski pobednik, koji je od 2005. do 2022. bio na čelu Nacionalnog olimpijskog odbora, nosilac titule Heroja Ukrajine… a kako prenose tamošnji mediji od početka rata sa Rusijom snabdeva naftom proruske snage u Donbasu.

Kompanija Mont Blank, koja pripada poznatom sportisti Sergeju Bubki i njegovom bratu Vasiliju, deluje na privremeno okupiranim područjima i prodaje gorivo teroristima”,  preneo je portal Bihus.Info.

Bubkina fima osnovan je u Donjecku i bavio se trgovinom gorivom, a prema ukrajinskom registru pravnih osoba, nije zatvorena ni nakon okupacije dela Donbasa. Heroj nacije je tako zabio nož u leđa Ukrajincima, kojima nije uteha ni to što se Bubka nije opario, radi se od oko 9.000 dolara. Istraga je otkrila da se početkom 2023. Bubkina firma pojavila u ruskom registru pravnih osoba, a u maju kompanija je sklopila službene ugovore u okupiranom Donbasu za snabdevanje gorivom za više od 800.000 rubalja. Na ugovorima je potpis Vasilija Bubke šefa preduzeća za kojega se navodi da je državljanin Ruske Federacije, dok je Sergej Bubka u istim dokumentima naveden kao državljanin Ukrajine.

Foto: reuters

Sergej Bubka razbesneo Ukrajince

Bubkina porodična kompanija ima i najmanje šest benzinskih pumpi, a sve su na ukrajinskim teritorijima koje je Rusija okupirala: četiri u Donjecku, jedna u Makijevki i kod Volnovahe.

Osim Sergeja Bubke, vlasnici posla su njegov brat Vasilij i majka Valentina. Dugo je već na meti zemljaka zbog proruskih stavova, bio je poslanik Stranke regija, koju je vodio Viktor Janukovič, koji je nakon Majdana, prebegao u Rusiju. Ukrajinski meidji su prošle godine optužili Bubku da se ponaša kako vetar duva. Od početka rata se oglašavao, a kada su sportisti iz Ukrajine uputili pisani apel Međunarodnom olimpijskom odboru da se sportistima zz Rusije i Belorusije zabrani da se takmiče, njegovog potpisa nije bilo. Navodno tada niko nije zna gde se nalazi, nije se javljao na pozive… Pretpostavljalo se da je Bubka početkom rata otišao u Monako, gde poseduje luksuzne stanove. 

Ali, u maju prošle godine se pojavio u Kijevu i nije baš izazvao oduševljenje među zemljacima. Na društvenim mrežama je stidljivo pisao „nevolja je došla u našu zemlju“ i da su „Ukrajinci jaki i nepobedivi“, međutim nije konkretno osudio Ruse. Ukrajince je naljutilo to što je u jednom od retkih intervjua, na temu sukoba govorio samo fraze poput „pozivam na prekid rata“ i „duboko sam zadivljen onim što se događa u mojoj zemlji“.

Gde da gledate Informer TV?

INFORMER TV možete da gledate na kablovskim kanalima Telekoma na sledećim platformama: Iris TV pozicija 120, Iris GO pozicija 31, ‘Supernova’ i ‘Supernova’ (move n go) pozicija 20, m:SAT TV pozicija 19; Orion TV na poziciji 20 i Orion aplikacija na poziciji 20; Crna Gora – TV Plus pozicija 257 i m:SAT TV na poziciji 26; Bosna i Hercegovina – m:SAT TV pozicija 25 za teritoriju Republike Srpske i 35 za teritoriju Federacije BiH; Severna Makedonija – u okviru aplikacije mPlay na poziciji 7 mtel i u okviru m:SAT TV ponude na poziciji 47; Aplikacije ‘Arena klaud’ i „Klik TV“ ili na portalu informer.rs

Opširnije

Izvor: Informer.rs