Predivne peščane plaže, azurno plavo more i bogata istorija! Malta je rajsko ostrvo za sve turiste! (FOTO)

od strane | feb 2, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Malta je ostrvo u centralnom Mediteranu, smešteno između Sicilije i severne afričke obale. Ako nikada pre niste putovali u ovu prelepu zemlju, mi vam preporučujemo osam najlepših destinacija koje možete obići na Malti.

1. Marsašlok

Foto: Informer

 

Marsašlok je malo, tradicionalno ribarsko selo u jugoistočnoj regiji Malte. Turistima je zanimljiva zbog prelepih pejzaža i svoje duge istorije. Na ovom mestu naći ćete najbolje riblje restorane na celoj Malti. Poznato je po tome da turisti dolaze ovde u prijatne, duge šetnje duž obale, kao i zbog skrivenih, izdvojenih mesta za plivanje. Lokalno stanovništvo ovde uživa u noćnom životu, naročito leti, kada možete šetati po promenadi, jesti sladoled i uživati uz sveži morski povetarac.

2. Goco

Foto: Informer

 

Goco je drugo po veličini ostrvo na Malti. U pitanju je mirno mesto. Ljudi kažu da Goco izgleda onako kako je čitava Malta izgledala u svojoj istoriji i da vreme ovde prolazi malo sporije. Većina turista ovde dolazi tokom dana i uživa u hramovima, citadelama i azurno plavom moru. Ovo ostrvo daće vam osećaj malo tradicionalnije Malte. 

3. Valeta

Foto: Informer

 

Valeta je elegantna prestonica države Malta. Ceo grad poznat je po tome što je pod zaštitom Uneskoa. Ono što se ističe među velelepnim građevinama Valete je katedrala svetog Jovana. Valeta je takođe najnaseljeniji grad na Malti. 

4. Tri grada

Foto: Informer

 

Tri grada nude zadivljujući pogled na čitavu Maltu i njenu istoriju. S obzirom da se malo posećuju, ovi gradovi odišu autentičnim životom Maltežana. Tri grada često se nazivaju kolevkom malteške istorije. U pitanju su Birgu, Senglea i Bromla i predstavljaju dom većine tvrđava. Luke u ovim gradovima obezbeđuju život lokalnom stanovništvu. 

5. Melija

Foto: Informer

 

Na Meliji se nalaze najveće peščane plaže koje Malta ima da ponudi. To je savršena destinacija za letnji odmor. Glavni grad ove regije pomeren je u mirniji i tiši deo Malte, a za lokalno stanovništvo predstavlja popularni letnji rizort, ali i za strane turiste koji vole da provode vreme na suncu. U srcu Melije nalazi se katedrala Svetilište gospe od Melije na samoj ivici brda. Sagrađena u drugoj polovini devetnaestog veka, ova crkva poznata je po veličanstvenoj panorami koja je okružuje. 

6. Rabat

Foto: Informer

 

Rabat je selo poznato po tradicionalnosti i prirodnoj lepoti. Pored nekoliko muzeja kojima može da zainteresuje turiste, Rabat je poznat po šumovitim oblastima koje su inače retke na Malti. Mnogo toga može se istraživati u toku šetnje ulicama Rabata. Iako se u selu može naći nekoliko hotela, nije preporučljivo ovde provesti čitav odmor. 

7. Kamino

Foto: Informer

 

Malo ostrvo Kamino predstavlja pravi raj za ronioce. Ostrvo ima površinu od svega 3,5 kvadratnih kilometara Kamino poseduje svega jedan hotel i uglavnom je nenaseljen. Glavna atrakcija ostrva je plava laguna. Ušuškana oblast prozirno plavog mora pored belog peska je veoma popularno mesto za jednodnevne izlete. 

8. Plavi groto

Foto: Informer

 

Plavi groto je mesto na Malti sa najlepšim predelima za uživanje. Ovo mesto mora se naći na top deset listi svakog posetioca. Na Plavom grotou najpopularnije je ronjenje i gnjuranje. Ono što je zanimljivo za ovu oblast jeste izuzetno čista, prozirna i duboka voda.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs