Pilić: Srbijo, poštuj Novaka kao Argentinci Maradonu i Mesija! (VIDEO)

od strane | mar 28, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Posle projekcije dokumentarca o Nikoli Piliću u Domu omladine, proslavljeni hrvatski stručnjak pričao je o svom nekadašnjem pulenu Novaku Đokoviću.

Posle filma, u obraćanju pred novinarima, Pilić je istakao da Novaku želi da ga njegovi sunarodnici veličaju i poštuju kao Argentinci Dijega Maradonu i Lionela Mesija.

– Moram da kažem nešto što me uvek bocka, a to je da smo tvoj otac i ja, kad si imao 15 godina,  bili sigurni da ćeš biti dobar igrač. Nisam znao da ćeš biti broj jedan, ali sam znao da ćeš biti izuzetno dobar, jer sve je išlo ka tome. Zato kažem, tvoje kvalitete ne samo teniske, već i kao čoveka su i za mene bili izuzetno važni. Još jednu stvar ću reći, koja me isto tako muči, želeo bih da ti kao Srbin, da Srbi poštuju tebe kao što Argentinci poštuju Maradonu i Mesija, jer ti si to zaslužio – rekao je Pilić i dodao:

– Imidž Srbije koji je Novak u poslednjih 20 godina  napravio ne postoji ni u jednoj diplomatiji na svetu, ako nemaš coveka kao što je on, sa njegovom harizmom. I ja kažem, ne želim da dajem neke komplimente, ali Novak je čovek kakav se rađa jednom u nekoliko decenija i ja stojim iza toga. Kad govorim brojke nisam subjektivan, brojke govore da je novak ne samo najbolji teniser svih vremena, već ako pet puta bude najbolji sportista sveta da je to jako teško napraviti. Zahvaljujem mu za sve sto je napravio i za mene, i kad mogu da kažem „Ja sam trenirao Novaka Đokovića, to je divna rečenica“.

sledeća vest

TV

Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji „Info veče“ Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

JOŠ TV VESTI



Opširnije

Izvor: Informer.rs