PEREZ HOĆE TITULU, A TO ZNAČI… Moram da pobeđujem Ferštapena svakog vikenda!

od strane | mar 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Perez je pobedio u drugoj trci u sezoni 19. marta u Saudijskoj Arabiji i sada ima bod zaostatka za aktuelnim šampionom Verstapenom koji je prvi u generalnom plasmanu.

Holanđanin je trku počeo sa 15. mesta, a završio je na drugom. Na vodećoj poziciji u generalnom plasmanu je ostao jer je u poslednjem krugu vozio najbrži krug trke koji mu je doneo dodatni bod.

Upitan da li je osvajanje titule šampiona za njega izvodljivo, Perez je odgovorio: „Svakako“.

– Imamo vrlo jak bolid, vrlo jak paket, bolid u kome se osećam ugodno, bolid u kome dobro radim i bolid iz koga verujem da mogu da izvučem maksimum zbog pravca kojim idemo u njegovom razvoju. Važno je ostati u borbi tokom cele sezone i imati vozilo koje može da bude konkurentno bez obzira u kojim ste uslovima – naveo je Perez, preneo je Skaj.

Na kraju ove sezone Perez će biti vozač koji je najduže vozio uz Verstapena, nakon što je Danijel Rikardo otišao iz Red Bula 2019. godine. Posle Rikarda uz Holanđanina su vozili Pjer Gasli i Aleks Albon.

– Ako želim da osvojim šampionsku titulu moram da pobeđujem Maksa svakog vikenda i da zadržim ovaj nivo konstantnosti tokom cele sezone. Nema sumnje da je Maks u najboljoj formi. Zajedno sa ekipom i bolidom, on je definitivno vozač koga je najteže pobediti. Za to će mi biti potreban maksimum svakog vikenda. Imajući Maksa kao referencu čini vas boljim vozačem, iz vas izvlači sve što imate – rekao je Perez.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs