Pa, Zelenski, čoveče! Upozorili ga šta će se desiti, a on… Sada slede najstrašnije posledice…!

od strane | mar 31, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Bivši američki državni sekretar je svojevremeno upozoravao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da je potrebno veoma pažljivo formirati spoljnu politiku jer je Ukrajina mali igrač na svetskoj političkoj sceni, izjavio je Oleg Soskin, bivši savetnik nekadašnjeg ukrajinskog lidera Leonida Kučme.

– Potrebno je shvatiti da je Ukrajina mali igrač, samo pion. Tu ideju je i Kisindžer svojevremeno pokušao da prenese Zelenskom. Međutim, kao što vidimo, Zelenski to nije uvažio. A da je uvažio, izbegli bismo ovu katastrofu – rekao je on.

Prema rečima Soskina, SAD ne zanimaju interesi kijevskog režima, oni igraju sopstvenu globalnu igru, a Ukrajina je samo jedan delić te igre.

– Polazeći od te ideje je potrebno i planirati naredne poteze jer Ukrajina nije čak nij subjekat, već objekat u ovoj partiji šaha – zaključio je Soskin.

Podsetimo, Henri Kisindžer, istaknuti američki diplomata, preminuo je 29. novembra prošle godine, a pre smrti govorio je da je težnja Ukrajine da postane članica NATO bila kobna greška koja je dovela do sukoba.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs