Oni su neuništivi! Šampion Nemačke ove sezone ne ume da izgubi meč! (VIDEO)

od strane | apr 27, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena rade nadrealne stvari ove sezone! Novi šampion Nemačke večeras je remizorao sa Štutgartom u meču 31. kola Bundeslige (2:2), a do remija i novog boda došli su pogotkom Roberta Andriha u sedmom minutu nadoknade, čime su ostali neporaženi u ovoj takmičarskoj godini!

Popularni „farmaceuti“ ove sezone su barem deset puta dolazili ili do pobede ili do remija u sudijskoj nadoknadi, a to je bio i sada slučaj, pa su potvrdili da su ekipa koja nikada ne odustaje! Klub koji sa klupe predvodi legendarni Ćabi Alonso bio je nadomak prvog poraza u sezoni, pošto je Štutgart bio bolji tokom meča i vrlo blizu da postane prvi tim koji će srušiti nekadašnjeg finalistu Lige šampiona.

Foto: EPA Images

Ćabi Alonso

Popularne „švabe“ povede su u 47. minutu preko Krisa Fjuriha, a deset minuta kasnije Deniz Undav pogodio je za 2:0. Činilo se da Štutgart ide ka pobedi, a onda je Amin Adli u 61. minutu postigao pogodak nade za Bajer. Do konačnog epiloga čekao se sami finiš, kada je pomenuti Andrih izjednačio na 2:2 i Leverkuzenu sačuvao oreol nepobedivosti.

Ekipa sa „Baj Arene“ ima šansu da osvoji triplu krunu ove sezone, što bi im bila definitivno najuspešnija godina u istoriji kluba. Leverkuzen 25. maja igra finale Kupa Nemačke protiv drugoligaša Kajzerslauterna i veliki je favorit, a bori se i za trofej Lige Evrope. Trenutno su u polufinalu, gde im je rival italijanska Roma.

Mnogi smatraju da najveće zasluge za sjajne rezultate „farmaceuta“ idu na račun Ćabija Alonsa, o kome je nedavno za Informer govorio njegov nekadašnji saigrač i proslavljeni srpski fudbaler Darko Kovačević.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs