OGLASIO SE MAKRON I POSLAO BRUTALNU PORUKU, znači li ovo totalni RAT na ulicama Francuske?!

od strane | mar 24, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Makron je to rekao na konferenciji za novinare u Briselu nakon samita EU. On je pod pritiskom da pronađe izlaz iz krize i najvećeg uličnog nasilja u Francuskoj poslednjih godina nakon što je predložio da penzioni zakon, kojim se povećava starosna granica za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine, bude usvojen u parlamentu bez glasanja, preneo je Rojters. 

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen izjavio je danas da je 457 ljudi privedeno, a 441 policajac je povređen u incidentima tokom protesta u četvrtak širom zemlje protiv reforme penzionog sistema.

Prema policiji, 1,089 miliona ljudi, odnosno 3,5 miliona, kako kažu iz konfederacije sindikata CGT, učestvovalo je juče u protestima širom zemlje. Ulaz u zgradu gradske skupštine u Bordou zapaljen je sinoć  nakon celodnevnih protesta i sukoba, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Policija je u prestonici bacila suzavac na demonstrante, a u Lorijenu, na zapadu Franuske, projektili koje su bacali demonstranti izazvali su manji požar u dvorištu policijske stanice. Makron je u sredu saopštio da će zakon stupiti na snagu do kraja godine, uprkos porastu nezadovoljstva širom zemlje.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs