ODLOŽENO SUĐENJE KANTARU! Pretio nekadašnjem načelniku PU Živkoviću

od strane | mar 23, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Glavni pretres zakazan je za četvrtak 23. mart u 11 časova, ali se Nikolić nije pojavio u sudnici u to vreme, te je odredeđena pauza do 13 časova.

Postupajući sudija je naveo da je Okružni zatvor kontaktiran dva puta u toku dana i da je izdata naredba za Nikolićevo dovođenje, ali da on nije doveden iz zdravstvenih razloga, tačnije zbog povišenog krvnog pritiska. Intervenisala je hitna pomoć, te je Nikolić zbrinut u ZC Vranje, gde jeprimio odgovarajuću terapiju.

Sud je konstatovao i da se Nikolićev advokat Predrag Tomović iz Niša, nije pojavio, zbog tehničkih problema na autu, koji su se desili u putu, kako je obavestio sud.

Takođe, sud je konstatovao i da je Nikolić u međuvremenu otkazao punomoćje svojim advokatima Novici Zdravkoviću i Milanu Đorđeviću iz Vranja, kao i MIlanu Lekiću iz Beogarada.

Nakon paze od dva sata, okrivljeni NIkolić se nije pojavio pred sudom, te je suđenje odloženo za 3. april. Sudu je dostavljen izveštaj lekara specijaliste urgentne medicine, gde se konstatuje “da okrivljeni nije u stanju da prisustvuje suđenju”.

Osnovno javno tužilaštvo je zatražilo da sud naloži ZC Vranje dostavljanje celokupne Nikolićeve medicinske dokumentacije, kao i dokaze o sprečenosti advokata Tomovića da dođe u Vranje.

Postupajući sudija je naveo da naredno ročište može da se održi i bez prisustva branioca, ako su ispunjeni ostali zakonski uslovi.

S. Tasić

 

Podsetimo, rečima “Zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi… i tvoja deca će da ispaštaju…”, ovakve pretnje je dobio sada već bivši načelnik Policijske uprave na vratima zgrade policije u Vranju.

– Dana 27.04.2021. godine u 16,35 časova, u Vranju, u ulici Matije Gupca br. 4, ispred prostorija Policijske uprave u Vranju, svestan svog dela čije izvršenje je hteo, u stanju uračunljivosti, pretnjom da će napasti na život i telo načelnika PU, Živković Igora iz Vranja, ugrozio sigurnost istom, na taj način što je došao do ulaznih vrata PU u Vranju, sa namerom da uđe u prostorije PU, gde je na ulaznim vratima izlazio oštećeni, kada mu je  okrivljeni uputio reči uvrede. „Šta si stao ispred mene, jebem li ti mater, marš u pizdu materinu“, kada ga je oštećeni upozorio na ponašanje i na to da je dužan da se javi dežurnom policijskom službeniku i da poštuje red, nakon čega mu je okrivljeni uputio reči uvrede i pretnje.
Vaško, pičkice, zapamtićeš ti mene i tebe će neko da sredi, dovodiš mi žandarmeriju u diskoteku, nađoste li bombe, ti si nula od načelnika, ženu si mi zvao za svedoka, ti si nula od čoveka“, kada je oštećeni opet upozorio na ponašanje i da prestane sa uvredama i pretnjama, okrivljeni je nastavio da vređa oštećenog rečima. „Pičkice, gnjido, vaško, nulo od čoveka“, povremeno gestikulirajući rukama, nakon čega je između njih stao policijski službenik, svedok S.N., a potom je došao i svedok S. Z., šef smene i svedok Đ.M., vođa smene dežurne službe, kada su okrivljenog uveli u prostorije dežurne službe PU u Vranju, gde je isti nastavi da oštećenom upućuje uvrede i pretnje.„Vaško, pičkice, stoko i tvoja deca će da ispaštaju“, svestan da je njegovo delo zabranjeno…“ – navodi se u izvodu iz optužnog predloga.

Tužilac je za navedeno krivično delo tražio kaznu od najmanje jedne godine zatvora.

Takođe, zbog pretnji OK Radiju, Dejan Nikolić Kantar osuđen je u Osnovnom sudu u Vranju na godinu i dva meseca zatvora.

Kao saučesnici u pretnjama, Slaviša Kocić i Bojan Tanasković, osuđeni su na po osam meseci zavora, a tužilaštvo je takve kazne i tražilo.

Protiv Nikolića ili njegovih saradnika zbog zazidavanja OK Radija i pretnji zaposlenima, vodi se još sudskih postupaka.
 
Takođe, u maju Nikolića čeka i suđenje za ugrožavanje sigurnosti V. M. sa kojom je bio u vezi.
Očekuje se i optužni predlog za pretnje koje je Nikolić uputio službeniku Centralnog zatvora u Beogradu.
S.Tasić

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs