Novinar van sebe zbog Novaka! Da li možete ovo, a ovo? On može! (VIDEO)

od strane | dec 10, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Američki novinar Džon Verthajm uradio je nedavno intervju sa Novakom Đoković, a najbolji teniser ikada ga je fascinirao tokom razgovora.

Pričao je sa prvim teniserom sveta prvi put pre 12 godina i 20 slemova pre, danas Novak ima 24 najveća trofeja, oborio je skoro sve rekorde i postao najbolji u istoriji. 

Verthajm kaže da Đoković nije kao ostali sportisti, pa je i na zanimljiv način pokazao zašto je najbolji ikada. 

Da li možete ovo, a ovo?„, pita voditelj tokom intervjua dok se prikazuju fotografije Novaka koji pravi špagu usred mečea i radi jogu, a potom zaključuje.

„Novak Đoković može i zbog toga je najveći šampion u istoriji tenisa“.

Voditelj kaže da nije želeo da se bavi stvarima koje ljudi o Đokoviću već znaju, tim pre što je između dva razgovora prošlo više od decenije i razlika je 20 osvojenih grend slemova.

Ovog puta smo želeli da uđemo dublje u njegov um. Nećete naučitio njegovom detinjstvu kao prvi put. Koncentrisali smo sa na sadašnjost i budućnost – kazao je Verthajm.

Amerikanac je razgovarao sa Đokivićem posle osvajanja mastersa u Parizu.

Mnogo puta sam ga intervjuisao, ali nikad nisam imao tako dug razgovor kao sada. Mislim da mu je to značilo i da je bilo drugačije, provodeći ceo dan sa njim. Nije urađeno u svlačionici ili hotelskoj sobi. Imao sam osećaj da je srećan što može da mi pokaže odakle je. Bio je vrlo gostoljubiv i pažljiv domaćin.

Foto: Tanjug/AP

 

Verthajm kao da je i sam iznenađen što ga je Đoković oduševio.

– On je kao nijedan drugi sportista. Ne misli kao bilo ko drugi kog znam, ne ponaša se poput ostalih sportista. Neverovatan je atleta, ali sa njim shvatite koliko je tenis mentalni sport. Bio je u tako mnogo tesnih mečeva, mnogo finala, igrao pred publikom koja mu zviždi. Shvatite kako uspeh ide na uspeh i kako raste samopouzdanje. Ima mnogo samopouzdanja i vere kada prođete sve to i osvojite 24 slema, a momak preko puta mreže i dalje traži prvi.

Foto: printscreen

Džon Verthajm, američki novinar

Pre 12 godina Novak prvi put postao „broj jedan“, počeo je gominaciju, koja i danas traje. Zadivljen je Amerikanac.

Rekao je da bi sa 36 pobedio Novaka sa 24 godine, onog iz 2011. Možda bi trčao brže, ali iskustvo i samopouzdanje koje ima sad posle tako mnogo teških situacija omogućili bi mu da pobedi sebe 12 godina mlađeg. I rekao je da ne misli da se povuče, u stilu, kada mladi počnu da me praše, biće to vreme da se razmisli, ali to se ne dešava još – zaključio je Verthajm.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs