NAPOLI DOBIO RAT PROTIV AJNTRAHTA! Nemcima ZABRANJEN dolazak u Napulj! UEFA nemoćna…

od strane | mar 15, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Svedoci smo poslednjih godina, posebno u Srbiji, a naročito kada se igraju košarkaški derbiji da se domaćin, iz bezbednosnih razloga, odluči da karte budu nedostupne navijačima gostujućeg tima. U fudbalu to nije bio slučaj, makar ne kod nas, ali po svemu sudeći nokaut faza Lige šampiona mogla bi da nam donese veliki preokret. 

Po najavama iz Italije, napuljske vlasti rešile su da zabrane prodaju karata za navijače Ajntrahta uoči večerašnjeg duela na stadionu Dijego Maradona. Glavni „krivac“ za to je prefekt Napulja Kaludija Palobe koji je rešio da ne dozvoli Nemcima da sa lica mesta prate revanš meč u okviru osmine finala Lige šampiona. 

Ipak, advokati Ajntrahta su na međunarodnom sudu uspeli da ospore njegovu odluku. Naravno, Italijani se nisu zaustavili na tome pa je Palobe doneo novu odluku. Karata ima za goste, ali samo u slučaju da njihovo mesto boravka nije u Frankfurtu…

Tanjug/AP

Uzimajući u obzir da je Ajntraht tek prethodnih godina počeo da beleži zapažene rezultate, te da je „baza“ navijača upravo u Frankfurtu može se reći da se nova odluka gotovo ne razlikuje od prethodne. Po najavama čak 2.700 navijača, koliko je rešeno da stigne u Napulj na revanš, dolazi upravo iz Frankfurta te da bi to automatski značilo da će četa Olivera Glaznera ostati bez podrške svojih pristalica. 

Palombo je u razgovoru za „Il Matino“ obrazložio svoju odluku i istakao da vlasi u Napulju rade sve da utakmica protekne maksimalno bezbedno. 

– Moramo da sačuvamo ono što treba da bude zabava. Trudimo se da se događaj odvije maksimalno bezbedno, a sve detalje utvrdićemo na sednici kada će biti odlučen i broj dežurnih bezbedonosnih lica – rekao je prefekt Napulja. 

Došlo je potom do novog preokreta… Oglasio se nedugo zatim i prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin koji ističe da će navijačima Ajntrahta morati da se obezbedi određena količina karata budući da je to po pravilima evropske kuće fudbala. 

– Jednostavno je – moraćemo da promene pravila. Nije dobro ako italijanske vlasti odluče da nemački navijači ne mogu da dođu na utakmicu. To ne može da se toleriše. Hitno moramo da uradimo nešto jer je ova odluka potpuno pogrešna. Moramo da imamo mogućnost da u ovakvim situacijama kažemo – ako se nešto ovako desi onda nećete ni igrati tu – rekao je Čeferin. 

reuters

Sa druge strane, budući da se radi o utakmici koja je na programu već sutra, trener Ajntrahta Oliver Glazner svestan je da će njegova ekipa ostati lišena pomoći svojih navijača uprkos naporima pravnog tima nemačkog velikana. 

– Bilo bi lepo da imamo naše navijače, ali mi smo koncentrisani na meč i na ono što može da utiče na ovaj meč – dodao je Glazner. 

Povod za čitavu polemiku izazvao je veliki sukob između navijača Ajntrahta i Napolija koji se dogodio u Frankfurtu u noći pred prvi meč koji su Napolitanci dobili sa 2:0. 

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs