NAPADNUTA RUSKA TERITORIJA! VAGNER POTISKUJE SNAGE KIJEVA U SEVERNOM I JUŽNOM DELU BAHMUTA! Maročko;: Spremaju lažne položaje od Svatova ka Kremeni!

od strane | mar 17, 2023 | Vesti | 0 Komentara

 
Raketiran Belgorod

Ukrajinske formacije ponovo su izvele raketni udar na Belgorod. Nekoliko projektila je presretnuto sredstvima protivvazdušne odbrane ruskih snaga. Od posledica pada gelera oštećeno oko 60 kuća i više od 30 automobila.

Ukrajinska vojska na položajima kod Zaporožja

Foto: Tanjug/AP


Pogledaj galeriju

Rusi pritiskaju u Bahmutu

U Bahmutu, borci Vagnerovog PMC-a nastavljaju da proširuju svoju zonu kontrole, istovremeno potiskuju ukrajinske snage u severnom i južnom delu grada. Ulične borbe se vode u industrijskoj zoni i u blizini industrijskog kompleksa. Ukrajinske snage se povlače i vrše pregrupisanje u Minkivki. Na jugu, ruske snage nastavljaju ofanzivu da opkole bahmutsku grupu AFU.

 
Maročko: Kijev oprema lažne položaje na Svatovsko-Kremenskom sektoru fronta

 – Kijevske snage bezbednosti pokušavaju da prikriju svoje odbrambene pozicije i aktivno koriste lažne položaje na svatovsko-kremenskom sektoru fronta – rekao je potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko, prenosi RIA.

 – Da bi doveli naše jedinice u zabludu, ukrajinski militanti sprovode inžinjerijske mere da maskiraju svoje položaje, a takođe i opremaju lažne položaje. Na lažnim položajima se koriste modeli oklopnih vozila i artiljerijskih sistema – rekao je ekspert, pozivajući se na sopstvene izvore.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs