Najbogatija žena na svetu se ne šminka i ne čupa obrve! Vlasnica L’Oreala ima milione, ali se ne fenira (FOTO)

od strane | apr 2, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Fransoaz Betenkur-Majers (69) je naslednica imperije L’Oréal i zvanično najbogatija žena na svetu.

Fransoaz Betenkur-Majers (69) je već godinama među najbogatijim ženama na svetu. Ona je većinska vlasnica kompanije L’Oreal.

Ona stalno uvećava svoje bogatstvo, pa se ono trenutno procenjuje na 78,6 milijardi dolara.

Foto: profimedia

 

Ne ulaže novac u svoj izgled

Ova žena koja ima enormno bogatstvo, zanimljivo je, ne ulaže mnogo novca u svoj izgled. Uopšte se ne šminka, retko se fenira i skoro nikad ne čupa obrve.

Ona je i majka dvoje dece, a u braku je 40 godina. Suprug joj je francuski biznismen jevrejske veroispovesti Žan-Pjer Majers.Venčali su se početkom aprila 1984. u Toskani i imaju dva sina: Žan -Viktora koji ima 36 godina i Nikolasa koji je dve godine mlađi.

Foto: profimedia

 

Ogromno bogatstvo je nasledila od majke, koja je 2017. preminula u 94. godini života. Fransoaz danas poseduje 33 posto najveće svetske kozmetičke kompanije, koju je 1909. osnovao njen deda Judžin Šuler.

Šuler je bio nadareni hemičar, koji je u kuhinji svog dvosobnog pariškog stana umutio prvu boju za kosu koja nije smrdela ni iritirala kožu. Zatim je osmislio i druge proizvode za negu i lepotu i slavna kozmetička kuća je rođena.

Foto: profimedia

 

Ima milijarde, ali živi skromno

Fransoaz Majers danas aktivno učestvuje u poslovanju L’Oreala kao članica upravnog odbora i kao predsednica upravnog odbora porodičnog holdinga Tethys.

Samo od L’Oreala godišnje zarađuje više od pet milijardi evra.

Zanimljivo je da sama ne koristi kozmetičke proizvode. Ona izgleda i živi vrlo skromno, što je neobično s obzirom na njeno enormno bogatstvo. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs