Monstrumi Dankino telo premeštali više puta?! Zbog ovoga je policija ponovo na mestima gde je već pretraživala

od strane | apr 13, 2024 | Vesti | 0 Komentara

U potrazi za telom Danke Ilić (2) policija je krenula u novi pregled već pretraženih delova sela Zlot zbog mogućnosti da je neki detalj promakao ili su saučesnici pomerali više puta devojčicino telo.

U slučaju ubistva Danke Ilić, istražitelji ništa ne prepuštaju slučaju, a kako navodi izvor pretraživaće se nove površine u ataru sela Sumrakovac kao i drugi delovi korita Zlotske reke, ali i već pretraženi delovi.

– To će se raditi zbog mogućnosti da je neki detalj promakao, ili da je neko od saučesnika pomerao telo u nameri da ostane sakriveno – kaže izvor.

Foto: MUP

Policija na nepristupačnom terenu traga za telom male Danke

Policija je do sada proveravala sve šahtove i rezervoare koji su aktivni ili neaktivni i prirodni i veštački sistemi za navodnjavanje jer su osumnjičeni za ubistvo Dejan Dragijević i Srđan Janković radili u JKP „Vodovod“ i po prirodi posla dobro poznaju te sisteme.

U potrazi za Dankinim telom policija je ispraznila septičku jamu u dvorištu kuće osumnjičenog Dragijevića u selu Zlot, a potom je u njega ušao i bager, a pregledan je i bunar koji se nalazi u susednom dvorištu.

Vatrogasci spasioci su tokom potrage ispumpavali i vodu iz obližnje močvare, a pretražen je i Lazarev kanjon kao i Lazareva pećina kao i korito Zlotske reke, ali telo nije pronađeno. 

Dejanov brat, Dalibor Dragijević, koji je preminuo u noći između 6. i 7. aprila u policijskoj stanici, priznao je da je pomogao bratu da se reši tela dvogodišnje Danke. On je u policiji nabrojao oko 20 lokacija na kojima bi moglo da se nalazi telo međutim, policija na tim mestima nije pronašla ništa.

Foto: printscreen

Dalibor policiji naveo 20 lokacija na kojima bi moglo da bude devojčicino telo

On i njegov brat Dejan su dali na desetine pogrešnih lokacija koje su intenzivno pretražene u potrazi za telom.

Podsetimo Danka Ilić je nestala 26. marta u mestu Banjsko polje kada je sa majkom Ivanom i trogodišnjim bratom otišla na porodično imanje.

Za devojčicom se tragalo devet dana, a onda su 4. aprila osumnjičeni Janković i Dragijević uhapšeni kada su i otkrili šta su uradili.

Janković i Dragijević su priznali da su devojčicu udarili službenim autom i njjeno telo ubacili u vozilo, a onda je Dragijević navodno devojčicu, koja se osvestila, udavio, a onda su telo bacili na deponiju. Dva dana kasnije Dragijević je, kako je sam ispričao sa ocem Radoslavom i bratom Daliborom premestio telo, zbog čega su i oni uhapšeni, ali niko od njih nije otkrio na koju lokaicju. 

Inače Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs