Milosavljević: Narodni pokret izuzetan potez predsednika Vučića

od strane | mar 11, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Milosavljević za Tanjug naglasio da je sada sazrela ideja za formiranje Narodnog pokreta, koji između ostalog mladima daje nadu i moć da nastave da veruju u svoju državu i da jačaju svoje pozicije i odluke da ostanu u svojoj zemlji.

Predsednik je, kako naglašava, uradio nešto što niko nije očekivao, učinio je mnogo da Srbija dobije onu sliku koju treba da ima, “da postanemo svoj na svome“.
Na pitanje zašto bi građani imali veće poverenje da se pridruže Narodnom pokretu nego što su imali u političke stranke, Milosavljević je odgovorio da tome doprinose rezultati i sve što je urađeno.
– Rezutlati su tu i što se tiče nacionalnih interesa, sve je ranije bilo poražavajuće, bilo je vremena kada nismo smeli da kažemo ni ko smo, ni šta smo, bili smo poniženi a sada idemo uzdigunte glave – rekao je on i dodao da upravo način na koji je predsednik dočekan danas u Vranju, Bosilegradu i svim ostalim mestima, potvrđuje to povrenje.

Prema njegovim rečima, ako se posmatra globalna sitaucija i mogućnost domino efekta, “vreme je da se zbiju redovi“.
Pokret je, kako kaže, prilika da se okupe svi koji imaju osećaj ljubavi prema državi, narodu, svi koji se nisu bavili politikom, stručnjaci, domaćini, mladi koji žele da ostanu u Srbiji, svi nacionalno svesni.
– To su svi oni koji žele da daju svoj doprinos i koji misle dobro Srbiji – naveo je on i dodao da je sada vreme da se konačno preventivno deluje. 

Milosavljević smatra da Srbija do sada nije imala preventivnu politku, kako na utnutrašnjem, tako i na spoljašnjem planu. 
Na pitanje koliko Narodni pokret ima veze sa situacijom vezanom za Kosovo i Metohiju, za razgovore i plan koji treba da dovede do normalizacije odnosa, ponavlja da nam je potrebno jedinstvo, upravo to na unutrašnjem planu.

Povodom navoda da deo javnosti Pokret vidi kao buduću predizbornu koaliciju, Milosavljević kaže da Pokret može dati dobro svima, ne samo Srpskoj naprednoj stranci, već svim ljudima, građanima koji nisu imali politički aktivizam.

To je, kako je ocenio, građanska ideja koja definitvno može predstavljati drugačiji pristup onome što je državi potrebno i tek će joj biti potrebno.
– Svi ovi izazovi koji će nam tek doći, ne znam koliko su svesni građani tek će doći vreme kada ćemo morati da brinemo o nacionalnim interesima i da jednostavno zbijemo redove, a ovo je rešenje svih onih koji do sada nisu imali prilku da učestvuju u tome – rekao je Milosavljević.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama




Opširnije

Izvor: Informer.rs