(MAPA) Snimljen veliki napad! Rusi prodrli dva kilometra kod Ivanovskog, Ukrajinci se povlače kod Kleščejevke

od strane | dec 13, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Ruska vojska napreduje na bokovima Artjemovska (Bahmut), jurišajući na uporišta neprijatelja, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Severoistočno i istočno od Bogdanovke, ruske trupe nastavljaju jurišne operacije u pravcu sela duž šumskih pojaseva u blizini štaba i severno od ranije zauzetog rasadnika Valjanovski.

Pozicije Oružanih snaga Ukrajine aktivno se pokrivaju dejstvima raketnih sistema MLRS i haubicama.

– Rusi imaju uspehe kod Bogdanovke i u oblasti Rozdolovka-Veseloje – priznaju ukrajinski vojni analitičari.

U rejonu autoputa Bahmutski Šljak, ruske trupe, uz podršku oklopnih vozila, napadaju u pravcu Popovske šume (trakt Popovskoe).

Severno od Kleščejevke nastavljaju se aktivna dejstva u zoni visine 215,7 koju su zauzele Oružane snage Rusije; naši borci jurišaju na Kleščejevsko utvrđenje, koje se sve više pomera u sivu zonu kako se Oružane snage Ukrajine povlače.

– Ukrajinske jedinice se za sada drže, ali su Rusi već zauzeli značajan deo rovova – pišu izvori povezani sa Oružanim snagama Ukrajine.

Zapadno od Artjemovska, Oružane snage Rusije uspešno napreduju u pravcu Ivanovskog, napredujući u prostoru širine do 2 km do dubine do 700 m.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštava da je tokom proteklog dana ruska vojska izvršila četiri napada na rejonima Bogdanovka, Ivanovski, Kleščejevka i Andrejevka, izvodeći masovnu vatru na položaje Oružanih snaga Ukrajine u deset naselja, uključujući Vasjukovku, Bogdanovku, Ivanovski, Kleščejevku, Andrejevku i NJujorki.

Pogledajte snimke Ministarstva odbrane Rusije:

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs