Luka briljirao, ali nije bilo dovoljno! Hrvat i srpski zet obradovali navijače

od strane | apr 21, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Dalas Maverikse rezultatom 109:97 na domaćem terenu uprvom meču četvtfinala plej-ofa zapadne divizije.

Nisu imali dobro veče Luka Dončić i drugovi, protivnički tim je dominirao od samog početka, tako da im je zasluženo pripao trijumf. 

Druga četvrtina je bila presudna, pošto su Maveriksi tada ubacili samo osam poena. Uspeli su da se probude u nastavku duela, ali tada je već bilo kasno.

Nisu pomogle ni briljantne partije Luke Dončića i Kajrija Irvinga. Slovenac je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 33 poena i 13 skokova, dok je američki plejmejker ubacio dva poena manje od njega.

Foto: Tanjug/AP

 

U pobedničkom timu dabl-dabl učinak je ostvario hrvatski reprezentativac Ivica Zubac sa 20 poena i 15 skokova. Nekadašnji MVP NBA lige Džejms Harden je postigao 28 poena, a Pol Džordž 26.

Foto: Tanjug/AP

 

Klipersi će i u sledećem meču biti domaćini, a nakon toga se serija seli u Dalas. Igra se na četiri ostvarene pobede. Pobednik duela i da na boljeg iz okršaja Oklahome i Nju Orleansa koji tek treba da odigraju svoj prvi meč.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs