Lepa Milica je ponos Srbije! Osvojila nešto što niko nije (FOTO)

od strane | feb 23, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Srpska atletičarka Milica Gardašević (25) osvojila je prvo mesto u Zlatnoj ligi u dvorani i pokazala da je prava naslednica svetske šampionke Ivane Španović (33).

Naša skakačica udalj je na finalnom mitingu u Madridu zauzela drugo mesto skokom od 6,64 metara, ali je on bio dovoljan da u konačnom plasmanu bude prva i osvoji nešto što niko od srpskih atletičara nije.

Gardaševićeva je vodila u drugoj i trećoj seriji, ali ju je potom prestigla Rumunka Florentina Kostina Isko sa 6,65 metara.

To nije uticalo na konačan plasman jer je bilo samo važno da Milica bude bolja od Mađarice Dijane Lesti, koja je bila šesta sa 6,29 metara.

Zlatna liga je serijal takmičenja pod pokroviteljstvom Svetske atletike koje se organizuje i zimi i leti.

Gardaševićeva je tokom karijere osvajala zlatne medalje na Evropskim igrama prošle godine, Mediteranskim igrama 2022, dok je bila evropska šampionka u kategoriji do 20 godina, 2017.

Lični rekord na otvorenom joj je 6,83 metara, a u dvorani 6,69.

sledeća vest

Vesti

Kolumne

Nebojša Bakarec: Skaredno je da nasilnik Đilas pridikuje o nasilju!

Parafraziraću čuvenu izreku – „Ko o čemu k…a Đilas o poštenju“. Nasilnik Dragan Đilas je 23.2.2024. dao skarednu izjavu: „Danas je otkriven nož kod učenika osmog razreda u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar. U istoj školi gde se prošlog maja desilo ubistvo velikog broja dece, što pokazuje da se ništa u Srbiji posle tragedije nije promenilo.

Politika

Mi smo isti narod! Milićević i Klokić: Drina je kičma koja nas spaja!

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević danas je sa ministrom za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi RS Zlatanom Klokićem obišao štandove sa turističkom ponudom Republike Srpske na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Dvojicu ministara ugostio je direktor Predstavništva RS u Srbiji Mlađan Cicović.

Opširnije

Izvor: Informer.rs