Ko je bio ubijeni „škaljarac“ Mustafa! Oteli ga „kavčani“, sarađivao sa Šarićevim telohraniteljem

od strane | feb 27, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Škaljarac Edmond Mustafa ubijen je jutros u Baru, kada je na njega napadač ispalio rafal. Međutim, Mustafa je crnogorskoj policiji poznat već od 2015. godine kada je počeo da puni svoj dosije.

Prema saznanjima „Primorskog portala“, za sada nepoznati muškarac prišao je Mustafi dok je on bio sa sestrom.

 Njih dvoje su prilazili automobilu. Međutim, ubica je na očigled mlade žene i drugih prolaznika ispalio hice i pobegao motorom.

Hapšen zbog vožnje pod narkoticima

Sredinom novembra 2023. godine, policija u Baru je uhapsila Ulcinjanina Edmonda Mustafu (30) koji je, nakon što je test za drogu pokazao prisustvo nedozvoljenih supstanci, priveden u Sud za prekršaje. On je kažnjen kaznom zatvora od 15 dana zbog vožnje pod dejstvom narkotika.

Sudilo mu se za bombe

U dvorištu porodične kuće službenika Istražnog zatvora, Saša Burića, eksploziv je aktiviran 11. februara 2020. godine.

Foto: facebook

Ubijeni muškarac

Iako su policija i tužilaštvo Crne Gore tada tvrdili da su rasvetilili taj bombaški napad, Stefan Marković, Miljan Dujović, Nikola Cupać, Zoran Perović i Edmond Mustafa su pravosnažno oslobođeni optužbi.

Skaj prepiske

U Skaj prepisci između policajca Ljubo Milovića i šefa kavačkog klana, Radoja Zvicera, koju su objavili crnogorsi mediji, navodi se da su škaljarci ubili sedam svojih ljudi nakon što su ih prebacili u Albaniju.

U transkriptima u koje su Vijesti imale uvid, Milović, pod kodnim imenom Oficir, prepričava Zviceru i kolegi Petru Lazoviću informacije koje je, navodno, dobio od škaljarca Edmonda Mustafe.

Foto: facebook

Ubijeni muškarac

„Veli, sedmoricu su ubili u Albaniji. Koga su od njihovih tamo prebacili, svaki je metak dobio“, prenosi Milović informacije.

Sarađivao sa Šarićevim telohraniteljem?

Policajac Petar Lazović, kako pišu Vijesti, ubeđivao je svojvremeno narkobosa Darka Šarića, da je njihov rođak i telohranitelj sarađivao sa škaljarcem dok je bio uz Pljevljake.

To se, na osnovu Skaj komunikacije, desilo nakon što su policajci oteli Edmonda Mustafu, pripadnika suprotstavljenog škaljarskog klana.

U prepiskama sa tada kriptovane aplikacije proizilazi da mu je Baranin to ispričao dok je bio pod njegovom kontrolom, zarobljen u štek stanu u City kvartu…

Mustafa je nedavno negirao da je bio otet.

Oteli ga policajci?

Bezbednjake Ljuba Milovića i Petra Lazovića i šefa kavačkog klana Radoja Zvicera razljutilo je što se škaljarac Edmond Mustafa predomišljao hoće li sarađivati sa njima, pa su mu napravili zamku i oteli ga 1. avgusta 2020. godine, pišu Vijesti.

Dan ranije Milović je pregovarao sa njim, preko kriptovane Skaj aplikacije, predstavljajući mu se kao nekadašnji policajac Zoran Stanović.

To je učinio nakon što je, napisao je u grupnom čatu, stariji Stanović dolazio kod njega da mu prenese informacije koje je dobio od sina Arsenija Stanovića, osuđenog za ubistvo Anastasije Lašmanove.

Stariji Stanović mu je i preneo da bi Baranin, u zamjenu za zaštitu, pričao o nepočinstvima klana kom pripada, a na čijem čelu je bio sada pokojni Jovan Vukotić.

Poslednjeg dana jula 2020. godine kavčani ipak nisu uspeli da navuku Mustafu lažno mu nudeći zaštitu, iako su, gotovo čitavog dana kovali plan kako da ga isprepadaju, ali i lociraju uz pomoć policijskih resursa – prisluškivanjem njegove devojke, prijatelje i uz pomoć baznih stanica.

To proizilazi iz transkripata razgovora koji su preko kriptovane Skaj aplikacije vodili sada uhapšeni Lazović i bjegunci Milović i Zvicer.

Dešifrovanje čitulje

Lazović 30. jula detaljiše Zviceru i koje pogrebno preduzeće su angažovali Kožari, pa u čat grupu šalje fotografisane umrlice i čitulje…

“Što ovo napisa Mustafa (Edmond)”, pita Zvicer, a Lazović mu odgovara: “Ne zna se šta je pjesnik htio da kaže”.

Sat kasnije šalje prepisku svog kolege Ivana Đokovića sa Mustafom, u kojoj policajac prijeti tom Baraninu: “Brzo ćeš kod njega, da se družite”.

Pretresli mu „blindu“

Mustafi su policajci pretresli 2016. godine blindirano vozilo „lančia“ koje je koristio i tada je pronađena fantomka.

U zadnjim vratima su pronađene šupljine, koje su bile navodno namenjene da se u njih stavi oružje.

Foto: Zoran Sinko

Darko Šarić

U tim šupljinama je pronađena fantomka.

Priveden zbog tuče

Mustafa je hapšen i 2016. godine jer je fizički napao jedno lice.

Tužilac se izjasnio da nema elemenata za krivično delo, pa ga je barska policija procesuirala za prekršaj.

Naoružani u blizini Višeg suda

Baranin Zijad Nurković (21) i Edmond Mustafa je uhapšen u Podgorici u martu 2016. godine nakon što su naoružani došli blizu zgrade podgoričkog Višeg suda.

Lisice na ruke stavljene su i njihovom sugrađaninu Petru Popoviću (22), koji se sumnjiči da je omalovažavao policajce.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” Nurković, Mustafa i Stefan Mićić (24) došli su Podgoricu sa sugrađaninom Martinom Jankovićem (18), kojem se sudi zbog pokušaja ubistva Popovića. Janković je kao maloletnik optužen da je 2015. godine u Baru pokušao da ubije Popovića.

Izbegao smrt

Edmond Mustafa je smrt izbegao 2015. godine kada je na njegov automobil ispaljeno nekoliko metaka.

Policija je tada tragala za Markom Gojčevićem.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs