Katastrofalne vesti za Zelenskog! Dali mu prst, tražio ruku, a dobiće… Moćno oružje za preokret rata ide na skroz drugu lokaciju!

od strane | mar 29, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Ukrajina neće dobiti sve američke lovce F-16 koje Danska ima; neki od njih mogu biti prodati Argentini, rekao je ministarka odbrane Troelsa Lunda Poulsena, koju citira TV2 .

Prema priči, Poulsen je u ponedeljak otputovala u Argentinu kako bi razgovarala o mogućem dogovoru o prodaji preostalih danskih F-16 .

– Moram da razgovaram o uslovima potencijalnog sporazuma, ali je jasno da smo u završnoj fazi formalizacije dogovora – rekla je ministarka.

Ona je sporazum Kopenhagena da pošalje 19 svojih F-16 u Ukrajinu nazvala „značajnom donacijom“.

– Mi smo jedna od zemalja u Evropi koja najviše donira Kijevu i stoga možemo mirne savesti da prodamo naše preostale avione F-16 – naglasila je Poulsen.

Kako navodi TV2, nakon prebacivanja 19 aviona u Kijev, Danska će i dalje imati 24 američka lovca, a oni „izgleda da neće završiti u Ukrajini“. Dansko vazduhoplovstvo je u procesu razgradnje starijih F-16 kako bi ih zamenili lovcima F-35 . Istovremeno, SAD su odobrile potencijalnu prodaju danskih F-16 Argentini u oktobru 2023.

sledeća vest

TV

Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji „Info veče“ Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

JOŠ TV VESTIOpširnije

Izvor: Informer.rs