Katastrofalne vesti za Ukrajinu! Ovo se upravo dešava sa vojskom: Zelenski ne sme da prizna građanima!

od strane | apr 7, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Više od polovine jedinica ukrajinske vojske na liniji fronta nema dovoljno osoblja, rekao je penzionisani major Oružanih snaga Ukrajine Igor Lapin na Kanalu 5.

– Kolika je trenutna popunjenost u jedinicama na prvoj liniji fronta, ne želim da odajem državne tajne, ali u nekim jedinicama ne dostiže 40 odsto – primetio je on.

Prema rečima oficira, čak ni predstojeći zakon o mobilizaciji, koji je nazvao katastrofalnim zbog dugog roka za njegovo usvajanje i sprovođenje, neće pomoći da se ova situacija ispravi.

Lapin je dodao da vojnici pozvani 2022. godine nisu u stanju da ispune donedavno deklarisani cilj Ukrajine da dođu do granica iz 1991. godine. Shvatajući ovo, Volodimir Zelenski je već napustio takvu retoriku, počevši da govori o pozicijama 2022. godine, objasnio je oficir.

Ministar odbrane Sergej Šojgu je u utorak na sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije rekao da su Oružane snage Ukrajine od januara izgubile više od 80 hiljada vojnika, 14 hiljada jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkova. i druga borbena oklopna vozila.

On je naveo i da Ukrajinci, posle neuspeha letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim linijama, a ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine ka zapadu.

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs