Kako tradicija nalaže

od strane | apr 15, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Veća fešta u Severnoj Rajna-Vestfaliji očekuje se tek na kraju sezone budući da Alonsova četa još uvek može do sva tri trofeja.

Čitav vek Bajer Leverkuzen čekao je na titulu i dočekao je 14. aprila nešto posle 19 časova. Kaznena ekspedicija Ćabija Alonsa pregazila je još jednu žrtvu na svom šampionskom putu, matematički poslednju, u praksi gotovo sigurno ne. Verder je sa „BajArene“ otišao sa punom mrežom golova (pet), a nakon što je glavni arbitar Harm Osmers dunuo u pištalju i označio kraj utakmice, počelo je veliko slavlje među navijačima Leverkuzena. 

Nekoliko desetina sekundi po okončanju utakmice, reka ljudi spustila se sa tribina na travu „BajArene“. Leverkuzen je dočekao salataru u 120. godini kluba, a iako im je ovo tek prvi trofej – znali su u gradu na jugu Severne Rajna-Vestfalije to da proslave na najbolji mogući način. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Kako tradicija nalaže – uz hektolitre piva. 

Istina, mnogo više piva prosuto je u poslednjih desetak sati u Leverkuzenu nego što je popijeno, a jedna krigla završila je i na glavi Ćabija Alonsa. Španac je za samo godinu i po dana postao živa legenda grada i regiona, odlukom da ostane i nakon titule kupio je sebi večni život na „BajAreni“. Savršeno se uklopio fudbalski, sada i slavljenički. 

– Svaka titula je posebna, bilo da sam je osvojio kao igrač ili trener. Uživao sam… Ovo je neverovatno. Iznad svega, ušao sam u istoriju Bajer Leverkuzena, po prvi put smo osvojili Bundesligu, a sada je vreme da to proslavimo – rekao je Ćabi Alonso za „Marku“. 

Nekoliko minuta kasnije na društvenim mrežama pojavio se snimak iz svlačionice na kom se Ćabi Alonso kupa u pivu. 

Imao je Španac, ruku na srce, razlog da slavi i bude daleko više ponosan nego što je to pokazao. Uspeo je ono što niko pre njega nije. Leverkuzen, ili kako je nakon famozne 2002. godine kada su umesto svega ostali bez ičega – Neverkuzen, postao je šampion. I to nije sve, „farmaceuti“ će do kraja sezone imati šansu da se okite tripletom budući da ih čeka finale DFB Pokala, a sjajno guraju i u Ligi Evrope. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Večeras će slaviti navijači. Slavili su i igrači, kroz grad je išao šampionski špalir, ali ništa spektakularno budući da Ćabo Alonso ne želi da propusti istorijsku šansu. Pravo slavlje očekuje se sredinom maja kada će se svoditi konačni računi. 

Trenutna matematika je jasna – Ćabi Alonso prvi je trener Bajer Leverkuzena koji je klubu doneo šampionsku titulu. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs