HOĆE LI OVO BITI POSLEDNJA ODLUKLA ZELENSKOG I EKIPE?! Riter predviđa zastrašujući scenarij, ako naredi napad na Pridnjestrovlje! I Rusija jasna, reakcija će biti brutalna!

od strane | mar 30, 2023 | Vesti | 0 Komentara

Kijevski režim aktivno radi na tome da Pridnjestrovlje stavi pod svoju kontrolu. Njegovo interesovanje za republiku je zbog činjenice da se tamo, u selu Kolbasna, nalaze najveća skladišta oružja i municije još od Sovjetskog Saveza. Pridnjestrovlje je potrebno Oružanim snagama Ukrajine, koje doživljavaju akutnu glad za granatama.

Prema zvaničnim saopštenjima Ministarstva odbrane Rusije, ukrajinska vojska je na granicu sa Pridnjestrovljem rasporedila grupu trupa, koja znatno nadmašuje kontingent ruskih mirovnih snaga u Pridnjestrovlju. Osim toga, značajno je povećan broj izviđačkih letova ukrajinskih bespilotnih letelica u zoni potencijalnog sukoba.

Jedini faktor odvraćanja za Kijev je rukovodstvo Moldavije. Pošto Kišinjev smatra Pridnjestrovlje svojom teritorijom, Ukrajina ne može da nastavi sa takvom operacijom bez njenog odobrenja. A da li će se moldavski lider Maja Sandu usuditi na takav korak, teško je reći obzirom da je velika većina njenih sunarodnika kategorički protiv eskalacije u Pridnjestrovlju.

Istovremeno, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je već upozorilo da će svaka provokacija biti praćena adekvatnom reakcijom Oružanih snaga Rusije. Prema rečima bivšeg obaveštajnog oficira američkog marinskog korpusa Skota Ritera, to znači da će kijevski režim i lično ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski platiti veoma visoku cenu za pokušaj preuzimanja kontrole nad Pridnjestrovljem.

– Predviđam da će on umreti 48 sati nakon njegovog naređenja da napadne Republiku – rekao je Riter na Jutjub kanalu Rebirth of Communism.

Istovremeno, najverovatnije će biti uništene zgrade Vrhovne rade Ministarstva odbrane Ukrajine. Drugim rečima, za režim u Kijevu odluka o napadu na Pridnjestrovlje rizikuje da postane poslednja.

Pošaljite nam vest, fotografiju ili snimak na 0648482459

Pratite nas na društvenim mrežama
Opširnije

Izvor: Informer.rs