Goli pištolji! Nemci ostali bez gaća zbog Ukrajine, ali stvrano: Policija nema para za uniforme (VIDEO)

od strane | apr 5, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Policajci iz Bavarske, koji mesecima moraju da čekaju da bi dobili nove pantalone, kape i jakne, u znak protesta napravili šaljivi video u kojem se vidi kako patroliraju polugoli

Nemačka, očigledno usled krize zbog rata u Ukrajini, pokušava da uštedi pare na policijskim uniformama. Policajci iz Bavarske žale se da mesecima čekaju da dobiju nove pantalone, kape i jakne, te su u znak protesta napravili čak i šaljivi video u kojem se vidi kako patroliraju polugoli. 

Velika sramota

Bavarski ogranak Sindikata nemačke policije (DPolG) 1. aprila objavio je snimak na društvenim mrežama na kojem se vidi kako pripadnici snaga reda prvo razgovaraju u svom patrolnom automobilu.

– Pa koliko dugo čekaš? – pita jedan od njih.

Drugi odgovara da čeka četiri meseca, dok treći kaže šest meseci. 

Zatim policajci izlaze iz kola, kad se vidi da oni idu bez pantalona. 

Iako je snimak objavljen na svetski Dan šale, bavarski policajci kažu da u pitanju nije šala, već pokušaj da se skrene pažnja na veliki nedostatak uniformi. 

Predsednik bavarskog DPolG Jirgen Konlajn, koji se takođe pojavljuje na snimku, kaže da je sramota šta su policajci u Nemačkoj doživeli.

– Sada smo došli do tačke kad naše kolege više ne mogu da se kreću adekvatno u javnosti. Drugim rečima: nemaju pristojnu uniformu – rekao je Konlajn.

Dodatni trošak

Prema njegovim navodima, bavarski policajci se još od pandemije koronavirusa suočavaju sa nestašicom uniformi zbog uskih grla u lancu snabdevanja, a situacija se samo pogoršala ratom u Ukrajini.

– Bavarska policija je ‘gola’ i mogla bi bukvalno da ostane bez pantalona – istakao je Konlajn.
On dodaje da policajci mesecima čekaju za više od 20 različitih artikala, uključujući kape, jakne i pantalone. Kako je naglasio, nekad uopšte ne dobiju šta im treba, pa mnogi policajci patroliraju u jednim te istim pantalonama svakog dana.

Sindikat je pozvao nemačko ministarstvo unutrašnjih poslova da se odmah pozabavi tim problemom, čak i ako to znači dodatne troškove. 

Ranije se žalili na loš kvalitet

Ovo, inače, nije prvi put da se policijski sindikat javno žali na uniforme. 
Prema pisanju lokalnih medija, bavarsko ministarstvo unutrašnjih poslova je 2020. godine registrovalo stotine pritužbi na uniforme, koje su lošeg kvaliteta i ne stoje dobro. 

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs