Fenerov istorijski referendum završen! Evo da li Tadić i društvo istupaju iz turskog prvenstva!

od strane | apr 2, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Na stadionu Šukru Saracoglu u Istanbulu održana je sednica Skupštine Fenerbahčea, na kojoj je trebalo da se donese istorijska odluka.

Vanredna sednica Skupštine turskog kluba zakazana je kako bi članovi kluba mogli glasanjem da odluče o budućnosti Fenerbahčea. Razmatralo se o napuštanju turske lige, na kraju je odlučeno da se ipak sačeka sa radikalnim potezima.

– Ostavljamo pitanje istupanja iz lige do sledeće generalne skupštine za tri meseca. U svim našim raspravama, najmanje preferirana opcija je bila istupanje iz lige. Razlog nije ni legalan ni sportski. Zbog toga ostavljamo otvorenim ovo pitanje do naredne skupštine – poruka je predsednika kluba Alija Koča.

Na stadionu Šukru Saracoglu se danas okupilo oko 25.000 navijača i svi su želeli da prisustvuju istorijskom „referendumu“. Sve je ukazivalo na to da će se izglasati istupanje iz lige, ali to se nije dogodilo.

Turski mediji već danima analiziraju Fenerove eventualne mogućnosti nakon istupanja iz lige, a spominje se nastupanje u Holandiji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj…

sledeća vest

Opširnije

Izvor: Informer.rs