Amerika odobrila slanje oružja Izraelu na dan kada su ubijeni humanitarci u Gazi!

od strane | apr 4, 2024 | Vesti | 0 Komentara

Administracija američkog predsednika Džoa Bajdena odobrila je prebacivanje više hiljada bombi Izraelu istog dana kada je u napadu izraelske vojske ubijeno sedmoro humanitarnih radnika organizacije Svetska centralna kuhinja (WCK), preneo je danas „Vašington post“.

Vlada SAD ima ovlašćenje da suspenduje pošiljke oružja u bilo kojem trenutku pre isporuke, ali ni u ovom slučaju to nije učinjeno.

Portal navodi da Bela kuća nije odgovorila na ove navode, dodajući da prebacivanje oružja pokazuje “odlučnost administracije da nastavi sa slanjem smrtonosnog oružja“ u Izrael, uprkos ubistvima u ponedeljak.

Bajden je nakon napada izraelske vojske na humanitarni konvoj rekao da je “ogorčen i slomljenog srca“ zbog ubistva humanitaraca i pozvao da se slični događaji ne ponove.

Oni su davali hranu gladnim civilima usred rata. Bili su hrabri i nesebični – rekao je Bajden.

WCK je saopštila u utorak da obustavlja rad u Gazi nakon napada u kojem je ubijeno sedam njenih radnika.

Iz organizacije WCK su naveli da je napadnuto njihovo vozilo u centralnoj Gazi kasno u ponedeljak, nakon što su radnici pomogli u isporuci hrane i drugih zaliha u severnu Gazu koje su stigle nekoliko sati ranije.

sledeća vest

Izbori 2024

Izbori 2024

Dačić: Na beogradskim izborima zajedno sa SNS

Predsednik Socijalističke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je Gradski odbor SPS u Beogradu danas jednoglasno doneo odluku o zajedničkom nastupu sa Srpskom naprednom strankom na beogradskim izborima.

Izbori 2024

Orlić: Đilas sa svojim uposlenicima bezočno laže!

Žuti tajkun Đilas pokazao je danas zašto se tačno bivši režim, poput muva bez glave, sveo na obično mahnitanje, koprcanje u sopstvenim lažima, krađe toalet-papira u Skupštini i druge nervne slomove: zato što ih u delovanju „strateški“ vodi – Đilasova lična unezverenost.

Opširnije

Izvor: Informer.rs