„SIN TI JE PROKLET, TO JE CRNA MAGIJA!“ Očajna žena unajmila „Vidovitu Marijelu“: Nije joj skinula magiju, ali jeste novac i zlato

od strane | avg 18, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

„Napustila vas je voljena osoba? Nesrećni ste i ne možete da pronađete ljubav? Možda mislite da vas partner vara? Pozovite me i ispričajte mi problem i recite šta očekujete od ljubavi, a ja ću vam pomoću mojih moćnih ljubavnih rituala ispuniti najveće želje…“, piše u oglasu na Fejsbuku iza koga se kriju prevaranti. Protiv jednog od njih, D. N. (25), pre tri dana je podignuta optužnica zbog sumnje da je u novembru 2020. godine od žene iz Smedereva uzeo zlato i novac u vrednosti od 120.000 dinara obećavajući joj da će skinuti crnu magiju koju je, kako joj je tvrdio, bačena na njenog sina.

Komentara 3

Foto: Društvene mreže, Shutterstock / Ringier

.

Kako se sumnja, majka je ostvarila kontakt sa njim preko oglasa na Fejsbuku, kada je videla objavu „Vidovite Marijele“ u kojoj se navodilo da preko rituala pomažu ljudima koji imaju problema.

Rekli joj da joj je sin proklet

Žena koja je htela da pomogne sinu koji se u poslednje vreme čudno ponašao, bio je utučen i depresivan, obratila se osobi koja se krila iza oglasa sa molbom za pomoć, a koja joj je rekla da joj je „sin proklet“?!

– Nakon što je zatražila pomoć rečeno joj je da je crna magija bačena na njega, kao i da je zbog toga utučen. Osoba koja se skrivala pod nazivom „Vidovita Marijela“ rekao je da može da skine magiju uz pomoć raznih rituala, ali da prvo oštećena pošalje njegovu sliku, zlato i 600 evra – navodi izvor „Blica“.

Prevarant se tu nije zaustavio. Ubrzo je ženi tražio još novca.

– On je rekao da to nije dovoljno novca i da treba da se uradi još nekoliko ritala kako bi se skinula crna magija koja je bačena na njenog sina. Tražili su joj da pošalje novac i zlatni lanac koji će oni osveštati u manastiru – navodi izvor.

Ističe i da se oštećena nakon toga nekoliko puta javila stranici sa pitanjem kada će biti poslat lanac, ali i šta se dešava sa njihovim dogovorom. Nakon toga, usledilo je bezbroj neprijatnih i uznemirujućih odgovora.

– Pričali su joj da ih ne maltretira, kako oni pomažu njenom sinu i da im je za to potrebno vreme – kaže naš sagovornik.

Tužilaštvo savetovalo uslovnu kaznu

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženome izrekne uslovnu osudu, kao i da ga osudi na novčanu kaznu i obaveže na vraćanje imovinske koristi pribavljene učinjenim krivičnim delom u iznosu od 120.000 dinara.

Krivično delo prevare čini svako ko u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist dovede nekoga lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica u zabludu ili ga održava u zabludi i time ga navede da ovaj na štetu svoje ili tuđe imovine nešto učini ili ne učini.

Opširnije