Princa Vlijama zbog snimka sa kćerkom feministkinje optužile za seksizam

od strane | avg 25, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara
GS


Foto: Twitter


Feministička organizacija MFW optužila je princa Villijama za seksističke stavove zbog videa koji je objavio sa kćerkom.

Naime, optužbe su uslijedile nakon što je britanski prijestolonasljednik na društvenim mrežama objavio video u kojem je poželio sreću ženskoj fudbalskoj reprezentaciji Ujedinjenog Kraljevstva u posljednjoj utakmici Svjetskog prvenstva za žene, koje se održalo između jula i augusta ove godine.

Pored Vilijama, MFW je optužio i Dejvida Bekama da dijeli njegove seksističke stavove nakon što je objavio vrlo sličan video.

Organizacija MFW tvrdi da je prinčeva poruka u spornom videu bila otvoreno seksistička, a u njemu se pojavljuje i njegova kćerka, princeza Šarlot, što je, čini se, bila prelomna tačka za optužbu.

Iz MFW su upitali princa zašto je u video uključio samo svoju kćerku, a ne i svoja dva sina, sugerišući da je uključio samo nju jer možda misli da “dječaci ne mogu imati ženske uzore”.

Izjava u kojoj se optužuju princ i Bekam bila je prilično kratka, ali je ipak izazvala polemiku u medijima. Dio javnosti se obrušio na organizaciju, optuživši MFW da su ekstremisti i da prenaglašavaju situaciju.

Iz MFW su kazali da su Vilijamova i Bekamova objava na društvenim mrežama uključivale “seksističku mikroagresiju” te da im je dosta toga da doživljavaju “pristranost i nedostatak istine u većini mejnstrim medija”.

O optužbama se za sada nisu oglasili ni Vilijam ni Bekam, a MFW je sada izbrisao svoje postove na društvenim mrežama u vezi sa tom situacijom, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Opširnije