Preminuo čuveni psihijatar Jovan Marić: Svi ga pamte samo po jednom

od strane | nov 14, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Preminuo psihijatar Jovan Marić u 82. godini

Poznati seksolog psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić preminuo je u 82. godini, a kolektiv klinike za psihijatriju UKCS je objavio čitulju.

Preminuo psihijatar Jovan Marić vest je koja je potresla mnoge

– S tugom i poštovanjem opraštamo se od našeg uvaženog profesora i bivšeg direktora. Neka mu je večna slava – navodi se u čitulji.

Pročitajte – Umro čuveni psihijatar Jovan Marić

Podsetimo, Jovan Marić bio je srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964.

Printscreen

Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, upravnik je dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu, autor više udžbenika i trilogije o Srbima.

Pročitajte Psihijatar Jovan Marić – Sine moj, molim te, nemoj da me IZBACUJEŠ iz stana, star sam, bolestan, nemam gde… 

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen. Pokojni stručnjak za mentalne i sek*ualne probleme često je bio gost televizijskih emisija gde je na duhovit i vickast način iznosio svoje mišljenje. Javnost i mediji isključivo ga po tome pamte.

Printscreen

I dan-danas prepričava se izjava o tome kako ga je prva supruga prevarila, a zatim i on nju.

– Mirjana je moja prva velika ljubav. Bila je učenica, nije imala ni 18 godina, uzimala je tuđu ličnu kartu da bi mogla da uđe u Studenjak i viđa se sa mnom. Meni je bila 21 godina. Moja majka je mog oca upoznala u vozu. I ja sam nju upoznao u vozu, na putovanju za Makarsku. Tamo šatori, muškarci nisu smeli da budu u istom s devojkama, ali su naši bili jedan do drugog. Posle sam s njom bio i u mraku. Ona mi je prva supruga. Nenormalna je situacija kad ste nekom prvi, ta žena obavezno mora biti i s nekim drugim. Prešao sam preko svih problema i prevara. I ja sam bio s drugim devojkama, ona je to znala i to nije kvarilo naš odnos – ispričao je davno pa dodao:

Screenshot

– Nismo imali dece i to nas je udaljilo. A opet mi je voz presudio. Krene ona u Trst da šopinguje i u vozu upozna jednu devojku, dogovore se da uzmu dvokrevetnu sobu jer im je jeftinije. I dva dana šetaju i kupuju po Trstu, pa se pred spavanje raspričaju:

– Ko ti je muž?

– Psihijatar Jovan Marić.

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: ATA images

Pročitajte i…

Opširnije