PREGLASNO VOĐENJE LJUBAVI U SRBIJI MOŽE SKUPO DA VAS KOŠTA! Komšije mogu da prijave, a ovolika je kazna ako dođu „BELI“

od strane | jul 19, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Preglasni odnosi su kažnjivi u Srbiji i mogu puno da vas koštaju.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Poslednjih dana sve češće na društvenim mrežama završavaju snimci i pritužbe građana čije komšije preglasno vode ljubav. Beograđani se na taj način, po svemu sudeći, obračunavaju sa bučnim susedima. Ono što treba da imate na umu je da vas previše glasno uživanje u se**u može koštati 5.000 dinara.

Ipak, kada budete videli kakve su procedure za prijavljivanje ovako bučnih i strastvenih komšija, najverovatniji scenario je da ćete prosto sačekati da sve prođe i utihne. Predsednik Udruženja profesionalnih upravnika zgrada, Ljubiša Banovački za Nova.rs objašnjava da se javni red i mir krše, ukoliko buka proizvedena vođenjem ljubavi prevazilazi 30 decibela.

Dakle, isti je slučaj i sa bilo kojom drugom vrstom buke. „Ako je buka veća od 30 decibela, dođe komunalni milicajac i utvrdi na licu mesta i izmeri tu buku, onda je to kršenje javnog reda i mira“, kaže Banovački. Međutim, problem nestaje kada se preglasno vođenje ljubavi završi pre nego što stignu milicajci. „Dok dođe komunalna inspekcija, dok to izmeri, sam je čin završen i tu stanari moraju biti tolerantni. Meni kao upravniku niko nije za pet godina to prijavio“, navodi Banovački.

Sagovornik Nova.rs navodi da su od glasnog vođenja ljubavi mnogo veći problem renoviranje stana, bušenje hilitja, vožnja trotineta po stanu i slično.

Kontrola buke počela prošle godine u Beogradu, čime se meri

Rajko Šekularac, rukovodilac sektora unutršnje kontrole Komunalne milicije rekao je ranije za RTS da će se buka meriti posebnim aparatom i da tokom dana – ona koja dolazi iz ugostiteljskih objekata – ne bi smela da pređe 60 decibela. Šekularac je detaljnije objasnio da će se buka meriti akreditovanim i sofisticiranim uređajem renomiranog danskog proizvođača.

„Način merenja je određen Odlukom o načinu merenja buke gde će se sa referentnih tačaka i mesta ispred objekata meriti buka. Komunalna milicija će se ponašati u odnosu na prekoračenja. Ili će izdati prekršajni nalog ili upozoriti lice, ali će biti i najdrastičnije mere – privremeno oduzumanje emitera buke, mikseta i slično. Ili će inicirati kod inspekcije zabranu obavljanja delatnosti određenog objekta“, rekao je tada Šekularac i dodao da je „osnovni preduslov akustičko zoniranje grada“.

BONUS VIDEO:


Pogledajte

02:24

EVO KOJA JE KAZNA ZA ONE KOJI PREKRŠE MERU ZABRANE PRILASKA! Advokat otkrila kako žrtva treba da reaguje u susretu sa nasilnikom

Izvor: Kurir televizija

Izvor: Kurir televizija

 (MONDO/Nova)

Opširnije