Nisko seksualno samopouzdanje: Poboljšajte ga sa ovih 7 metoda

od strane | avg 17, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Nisko seksualno samopouzdanje je veoma problematično za dobar seksualni život. Međutim, postoji nekoliko metoda koje možete da isprobate povodom toga.

Nisko seksualno samopouzdanje: Kako da se osećate samouvereno?

Čak i žene koje inače imaju visoko samopoštovanje, mogu da naiđu na krizu u ovim momentima. Zbog toga mnogi ljudi pokušavaju da izgrade samopouzdanje na brzinu pre odnosa kako bi bili što privlačniji drugoj strani. Evo nekoliko metoda koje možete da isprobate.

7 stvari koje uzbuđuju muškarce

Stvaranje atraktivne slike

Naravno, izgled je veoma važan kada želite nekome da se dopadnete. Prvenstveno je bitno da se vama dopada vaš odraz u ogledalu, a potom su velike šanse da ćete se dopasti i osobi koja vas interesuje. Ukolikoje vaš partner neko sa kime živite, isprobajte seksi autfite i odeću.

Nisko seksualno samopouzdanje: Stvorite pravu atmosferu

Atmosfera može da bude od velikog značaja za seksualne odnose. Dobar seks počinje uvek mnogo pre samog procesa i kvalitet vremena provedenog sa partnerom pre intimnosti je veoma važan. Romantična atmosfera i razmena nežnosti je idealan uvod u strastveno veče.

Poznavanje seksualnih veština

Danas na internetu postoji niz video zapisa za samousavršavanje na želljenu temu, pa tako i na temu seksualnih veština za žene. Istražite ovu oblast detaljnije.

Nisko seksualno samopouzdanje: Iskreni razgovori

Veoma je važno da pričate i diskutujete. Nemaju svi parovi seksualnu komunikaciju, a to je jednostavan razgovor o tome šta volite i ne volite. Osim toga i razmena seksualnih fantazija je veoma važna. Ukoliko vaš partner ne želi da razgovara o tome, moguće je da postoji neki problem u vezi.

Samozadovoljavanje

Sedma metoda se odnosi na masturbaciju. Fantaziranje o svom partneru tokom masturbacije stvarate neku vrstu telesno-emocionalnog sidra koji onda funkcioniše tokom seksa. Osim toga, ako dobro poznajete svoje telo, možete partnera naučiti mnogo toga.

Razgovarajte sa sobom

U pitanju je vežba koja će vam pomoći da identifikujete u vezi čega se osećate nesigurno. Uzmite papir i olovku i zapišite šta je to što vam nabija komplekse. Možda je u pitanju nesigurnost povom fizičkog izgleda ili nezadovoljstvo zbog nedovoljnog posedovanja seksualne tehnike. O svemu ovome možete razgovarati sa svojim partnerom.

Nisko seksualno samopouzdanje: Otkrovenje seksualnosti

Stepen otvorenosti se direktno odražava na poverenje u seksu. Na vašu seksualnost ne utiču samo prethodna iskustva već i ono kako je seksualnost doživljavana u vašoj kući tokom odrastanja.

Da biste započeli proces, odaberite jednu ili dve metode i počnite da ih primenjujete. Vremenom ćete osetiti samopouzdanje, a vaš seksualni život će postati raznovrsniji i bogatiji.

nd3000/GettyImagesPlus

Opširnije