NEMAČKA ZABRANJUJE PROSTITUCIJU? Šolc podržao predlog o mogućoj zabrani seksualnih usluga: „Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene“

od strane | nov 19, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Činilo se da je kancelar Olaf Šolc otvoren za moguću zabranu prodaje seksualnih usluga u Nemačkoj. Ovaj zahtev su vladi u Bundestagu uputile opozicione demohrišćanske stranke CDU/CSU.

Blic

Komentara 1

Foto: SFM Press Reporter / Alamy Jochen Tack / imageBROKER/Profimedia / Ringier

.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da bi želeo da vidi dalja zakonska ograničenja za seksualni rad u Nemačkoj, dodajući da prodaja seksualnih usluga „nije prihvatljiva“ i da ne bi trebalo da bude nešto „normalno“, prenosi DV.

Blic preporučuje

Foto: Markus Schreiber / Tanjug/AP

Olaf Šolc

„To je nešto što me je oduvek mučilo“

Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene – rekao je Šolc u nemačkom parlamentu Bundestagu i dodao:

„To je nešto što me je oduvek moralno mučilo“.

– Smatram da bi trebalo da pogledamo zakon i da vidimo kako ga najbolje suzbiti – dodao je nemački kancelar tokom aktuelnog sata u kojem je odgovarao na pitanja parlamentaraca.

Demohrišćani iz partija CDU/CSU, najveće opozicione poslaničke grupe u Bundestagu, podneli su zahtev za zabranu kupovine seksualnih usluga po tzv. „nordijskom modelu“.

„Makroe i mušterije treba kazniti“

Prema ovom predlogu, makroe i mušterije treba kazniti, a javne kuće zabraniti. Istovremeno, prostitutke bi morale da se zaštite, kako bi im omogućile da lakše izađu iz tog miljea. Demohrišćani su pozvali na slične propise u Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Kanadi, Francuskoj, Irskoj i Izraelu.

Nažalost, Nemačka se pretvorila u centar seksualne eksploatacije i zlostavljanja – rekla je potpredsednica Kluba poslanika CDU/CSU Dorote Bar, odgovorna za porodicu i kulturu.

Ona je istakla da se 25.000 žena u Nemačkoj bavi prostitucijom i želela je da čuje od nemačke kancelarke da li će podržati predlog demohrišćana da se zabrani prodaja seksualnih usluga.

(Indeks)

Opširnije