Mesečni horoskop za oktobar: Vodolijama će se nasmešiti ljubav, Ribe će ostvariti poslovni uspeh

od strane | okt 1, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Mesečni horoskop za oktobar 2023. godine donosi sledeću astro prognozu…

Astrolog: Darka Cvetković E-mail: [email protected] Instagram: darkacvetkovic_astrolog

Astrolog Darka Cvetković priredila je mesečni horoskop za oktobar koji će vam pomoći da stvari sagledate iz druge perspektive.

OVAN

POSAO
Sunce u znaku partnerstva, saradnje, pravde, daće ovom sazvežđu veliko nadahnuće za nove ideje. Početak meseca i prve nedelje biće želje za uspehom. Iznenada će se neko pojaviti ko bi mogao da pomogne ili bar preporuči neki dobar posao. Za žene Ovan, ne bi bilo loše pokrenuti se iz oblasti umetnosti, kreativnosti, rad sa decom, mladima.. Muški Ovan ima uspeha u poslovima javnosti, politike ili veletrogovine. Jedan Škorpijon, Lav ili Vaga će vam biti bitan u poslovnom životu ali isto tako dati mogućnost da se povežete sa mnogobrojnim saradnicima. Novac koji očekujete duži period mogao bi da vam stigne u drugoj polovini meseca. Potrebno je obratiti pažnju u periodu druge polovine meseca, zbog Merkura i Plutona koji može da stopira neke saradnike koji su spremni na ulaganje. Nekad je bolje zaobići ovaj aspekat jer ako krene loše sigurno će vas pratiti duži period. Dobar aspekat je svakako druga nedelja meseca i sam kraj oktobra.

LJUBAV
Po svojoj autoritativnoj prirodi Ovan zna katkad i da odbije partnera, upravo zbog svog čvrstog stava i prevelikog autoriteta. Sa planetom ljubavi u petom polju strasti, možete privući i osobu koja je zauzeta ili je neko ko voli previše da flertuje. Svakako da će ulazak Venere u šesto polje dati nove šanse i ozbiljniji pristup partneru ali isto tako i poznanastvo na poslu. Slobodni Ovnovi bi trebali više da se kreću i putuju u ovom mesecu, veće su šanse za poznanstvo. Ovnovi u braku ili vezi imaju jaku potrebu da svog partnera dodatno zaposle. Oni misle da njihov partner ne radi dovoljno i da mora više vremena da provodi radeći i stvarajući za kuću ili porodicu.

ZDRAVLJE

Morate povesti računa o očima, kičmi, kardio sistemu. Skloni ste da preterujete u početku meseca na poslu, pa ćete tako i vaše zdravlje da dovedete u pitanje. Vi biste trebali da koristite lekovito bilje jer vam je uvek bolje od prirodnih tinktura nego od hemiskih medikamenata. Ne bi bilo loše da u svojoj alternativnoj terapiji koristite kristale i to Koral crveni koji bi pokrenuo energiju ljubavi i očistio loše energije prošle karme.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za oktobar, pročitajte u nastavku

BIK

POSAO

Oktobar je mesec koji je zahvalan za svaki novi početak posebno za rođene u ovom sazvežđu, jer energija Sunca se nalazi u vašem šestom polju posla i zdravlja pa vas prirodno štiti od loših uticaja i daje vam ekstremno veliku moć. Kako vreme ide, tako ćete dobiti više snage i energije da nastavite sa radom. Mars koji vam se u samom startu meseca nalazi u šestom polju, koje predstavlje između ostalog i privatan posao, daje da ste se veoma zagrejali da stanete na noge i nastavite tempom kao i pre, ali da pokrenete nešto novo ukoliko ste na početku privatne karijere. Saradnja sa zemljanim znakovima mora da bude od pomoći a Jarac vam je kao i uvek faktor sigurnosti i stabilnosti.

LJUBAV
Mars u Vagi na početku meseca daće vam pozitivnu agresiju dok ćete kasnije ulaskom Marsa u Škorpiju dati osećaj za niske strasti. Vaš prirodni vladar Venera u Lavu u četvrtom polju kuće, braka, zajednice, daće vam osobu koja je tajnovita, uniformisana, markantna, crne kose, sa dubokim pogledom. Mada, ponekad se pokaže i suprotno da će recimo muški Bikovi sresti ženu svetlije kose, možda stariju od njih. Oni Bikovi koje su u braku mogu imati zatvorenu kontakt sa partnerom tokom prve polovine meseca, dok će drugi deo meseca biti veoma okrenut zbližavanju i uloženom naporu da se brak ili veza ostvari i opstane na najbolji način. Ovo je inače mesec, period kada se većina pripadnika Venere, rođenim u ovom znaku stupa u bračnu zajednicu ili bar u zajednički život.

ZDRAVLJE
Iako vam je teško da se kontrolišete kada je ishrana u pitanju, svakako da se ženama savetuje da se hrane putem prirodnih sokova ili popularnih šejkova koji daju potrebne vitamine organizmu dok je neophodno da se višak masnih naslaga eliminiše. Bikovi iako pomalo tromi i mrzovoljni mogli bi sebi pomoći i kristalo terapijom kroz energiju Gorskog Kristala snažnog kamena koji negativnu energiju pretvara u pozitivnu.

BLIZANCI

POSAO
Oktobar mesec je važan iz razloga jer je to mesec transformacije. Sunce u znaku Vage u inkonjunkciji sa Jupiterom iz drugog polja novca, materijalnog sticanja, daje dodatni napor da se zaradi ali uz veliki rad, da se osoba pokrene i izdigne onda kada je nateže. Blizanci imaju jednu moć u sebi da mogu da svakog klijenta odobrovolje i prisvoje za sebe. Iako će Merkur kao vladar ovog sazvežđa biti u Devici pa Vagi tokom meseseca treba uvek dobro pravno pogledati papire, dokumenta. Druga polovina meseca je naglašena za one koje su rođene u drugoj i trećoj dekadi ovog znaka. Druga dekada bi mogla imati intenzivnije poslovno putovanje, dok treća dekada može da povede računa o saradnicima iz okruženja. Škorpijon kao saradnik bi mogla da bude od pomoći pred karaj meseca. Dobri dani za sklapanje posla su utorak i četvrtak, a novac obično stiže pred karaj svake nedelje u mesecu.

LJUBAV
Blizanci u braku imaju dobar mesec sa partnerom, čak će i on predložiti da negde provedete par dana kako biste uneli potrebnu dinamiku i razbili dosadu negde daleko od mesta stanovanja. Ipak trebate biti oprezni na samom putu ili otići ponovo na isto mesto gde ste se nekada osećali dobro. Oni koji imaju vezu i duži su period u toj zajednici mogu upasti nesmotreno u neku vrstu flerta sa kolegom sa posla. Treba biti obazriv. Žena Blizanac je jako interesantna i privlačna suprotnom polu, teško je muškarcima da odole osobi koja ima dar za humor i dar da nekog opusti. Dok muški Blizanac ima problem u tajnoj vezi, mora da vodi računa o svom ,,novčaniku,,. U svakom slučaju izazovi su svuda oko vas.

ZDRAVLJE
Povesti računa o urogenitalnom traktu, posebno u periodu druge polovine meseca. Dobar savet za sve Blizance jeste uvek kretanje, šetnja, jedan lakši oblik treninga. Kristalo terapija koja bi pomogla u ovom periodu jeste uz pomoć APOFILT kristala koji ima moć i čisti disajne puteve.

RAK

POSAO
Saradnici koji su oko vas pokazeće izvesnu samilost i emociju jer ako ste preopterećeni često upadate u krize indetiteta. Niste klasična depresivna žena, ali volite da sve držite u svojim rukama. Šta više, vi ste lider koji je pomalo u senci ali se vaše sugestije, predlozi, rad, upornost ipak veoma ceni i mnogo toga od vas zavisi. Možete imati i muškog ,,neprijatelja,, zapravo to bi bio kolega koji više voli da nameće svoje stavove, a ne da konkretno uradi nešto. U takvoj situaciji i inače u takvim slučajevima morate da slušate isključivo svog unutrašnjeg anđela čuvara, unutrašnji glas, intuiciju. Novac od druge nedelje meseca. Promena posla ili promena na poslu u pozitivnom smislu moralo bi da se desi od 23 oktobra. Ako sarađujete sa Škorpijom onda računajte na pozajmicu ili dodatno ulaganje. Ako vam je saradnik žena iz znaka Ribe, može vam otvoriti unutrašnji glas kreativnosti, dok će Rak biti vrlo razuman i stabilan za svaki oblik saradnje. Ne bi bilo loše da tokom meseca napravite poslovni ugovor sa inostranstvom.

LJUBAV
Početak meseca može biti pomalo ,,razvratan,, ili obojen tajnim ljubavnim vezama. Osoba koji bi mogao da vam zavrti pamet ili vaše srce osvoji je neko ko je rođen u znaku Bika ili Vodolije. Zapravo u njima možete da pronađete stabilnost. Ne toliko u Vodoliji jer je to buntovan znak, ali vama odgovara jer vam budi untuiciju i pokreće vašu uspavanu energiju. Dok će Bik doneti stabilnost u svakom smislu, kroz posao, kuću, decu.. Ukoliko se vezujete za nekog ko je zauzet morate da budete pažljivi jer vas on neće uvrediti ali isto tako neće napustiti svoje porodično gnezdo. Sudbina u drugoj polovini meseca vas može odvesti na kraći put koji vam daje interesantno poznanstvo sa osobom iz sveta mode, umetnosti, pre fotografije ili web dizajna. On je neko ko poseduje osobine avanturizma, buntovništva, a može biti u znaku Vage ili Blizanaca. Žene u braku ili vezi očekuju od partnera lep poklon, iznenađenje.

ZDRAVLJE
Predlog za vas je kretanje, plivanje, voda, uzimanje čiste vode pre svakog obroka po potrebi da to bude samo doručak i ručak a večeru ako je moguće izostaviti. Kristal kao pomoć u isceljenju jeste svakako daleko poznat Mesečev kamen, koji po pravilu svaka žena treba da ima pored sebe, bez obzira u kom je znaku rođena.

Veliki mesečni horoskop za oktobar donosi preokrete…

LAV

POSAO

Početak meseca može biti vrlo dinamičan i euforičan. Osoba koja je rođena u znaku Ovan ili Rak može da vam pomogne. Zapravo imate zajednički interes i ne treba da bežite jedni od drugih. Bićete u pokretu i verovatno da će vam ceo mesec dati više kraćih putovanja. Na put možete da povedete i saradnika rođenog u znaku Vage koji će vam pomoći oko izbora posla ili podržati neku od vaših ideja. Onaj Lav koji ima svoj biznis, za njih je oktobar posebno važan jer će morati da plate sva dugovanja ili da naprave rekonstrukciju u svom poslovnom sistemu. Imate mogućnosti da se otisnete u velike projekte ali dugovanje novca, zapravo oni koji vama duguju mogu biti kamen spoticanja. Lav koji radi u državnim ustanovama ili privatnim kompanijama, imaće poslovno opterećenje. Šef, direktor, osoba koja vrši kontrolu biće previše nervozna i samim tim vršiti pritisak na vas. Pred kraj meseca očekujte uspeh i veći novac. Ukoliko radite u svojoj firmi novac vam stiže i pre. To je vaša zarada a nikako dugovanje drugih. Morate da se potrudite kako biste izvukli svoj novac.

LJUBAV
Partner koji će vam biti beskrajno interesantan je Vodolija ili Strelac. Strelac će vam pružiti dobar provod, dok će Vodolija biti emotivno vezana za vas. Slobodni Lav bi trebalo da se konačno prepuste ljubavnim čarima i spuste svoj ego na prihvatljive granice. Oni koji su u braku mogu da imaju zanimljiv period sa svojim supružnikom jer će se postaviti pitanje vere i poverenja. Dok mladi u vezi mogu da pokazuju sumnjičavost prema svom partneru koji ih sigurno neće izneveriti. Najbolje bi bilo da veći deo slobodnog vremena provodite u kući ili u drugoj polovini meseca na nekim sportskim dešavanjima.

ZDRAVLJE
Zdravstveno morate da prevaziđete osećaj straha od budućnosti. Česte psihološke krize koje nisu tipične za ovaj znak znaju da se uvuku u dušu i prave probleme. Imaćete saradnju sa dobrim učiteljima kvalitetnog života i dobre ishrane. Lav je znak koji je često gladan, sem da niste Devica ili neki vazdušni podznak pa da vam hrana nije imperativ. Kristalo terapija za ovaj vatreni znak je sigurno Sunčev kamem, koji daje pozitivno mišljenje o životu ili Citrin koji daje da svako ko ga nosi privuče pozitivne ljude, a od sebe odbije negativne osobe i njihove vibracije.

DEVICA

POSAO
Posao koji bude pripremljen, dogovoren, u prvoj polovini meseca imaće veliki uspeh sve do kraja oktobra ili sam početak narednog meseca. Dobra saradnja sa Vagom, Blizancima, osobama koje se nalaze na položaju kao što su Ovan, Lav ili Jarac. Osobe koje su bile na vašoj strani ostaju uz vas i vama lojalni. Moćićete da unapredite nekog ko će kasnije omogućiti da imate još više poznastava i saradnika. Osobe koje nisu zaposlene mogu očekivati povoljne vesti od prijatelja, kuma – pomoć u zaposlenju. Ovaj period je važan da se mnogi projekti eksponiraju, reklamiraju, kako bi javnost videla i samim tim se posao i zarada unapredila. Poseban značaj u odlukama i uspeh možete imati oko 20.oktobra. Uvećanje budžeta od 13.oktobra. Dobar period može biti i pred kraj meseca, mada treba ipak biti obazriv oko papirologije isto tako oko svih dokumenata koje treba potpisivati.

LJUBAV

Znamo da je planeta Pluton egzaltirana u znaku Blizanci tako prisustvo planeta Venere i Marsa – ljubavnih i erotskih odnosa u znaku Lava, Vage kasnije Marsa u Škorpiji može da pojača interesovanje običino realnoj i pomalo isprogramiranoj Devici. Ako ste u vezi ,ne smete da dozvolite da vas partner ograničava i da nameće preterano svoju volju, jer to može da bude i opasnost za vašu vezu i sam odnos dve osobe. Iako jak uticaj Venere i Marsa tokom meseca daće izazove, ipak vaš vladar Merkur može da pomogne kada je razum i racionalnost u pitanju. Device koji su same ovog meseca mogu da dožive promenu i to iznenada. Novo poznanstvo na manjem skupu, pozorište, bioskop, manji lokal ili društvo prijatelja. Ovo će biti prava prilika da se opustite i upustite konačno u neku ozbiljnu vezu. Ako ste u braku imaćete više posla oko dece i njihove škole, obrazovanja. Manje ćete se posvetiti sebi i svom partneru.

ZDRAVLJE
Device koje boluju od urogenitalnog trakta, bubrezi, mogu imati manje smetnje ili opomenu da se posvete većoj fizičkoj aktivnosti ili unošenju raznih lekovitih biljaka – čajeva u organizam. Nervoza je stalni saputnik ovog sazvežđa. u kristaloterapiji koristiti Hrizokola koji daje mir i stabilnost ili Sardoniks koji rasterećuje, mada bi Device trebale da koriste i nešto od zelenog kamenja kao na primer Žad za ljubav i jačanje ljubavne energije.

VAGA

POSAO
Vaginog sazvežđa jeste već u septembru i sam početak meseca mogao bi biti značajan za svaku od pripadnica ovog znaka.Vage su u ,,svom mesecu,,! Mogu da imaju velike promene na polju posla i to jako povoljne po njih. Stoga može da se desi da druga polovina meseca oktobra bude osetljiva kada je platni promet u pitanju. Odugovlačenje i ne isplaćen honorar može loše da utiče na jednu miroljubivu Vagu. Kako je planeta Saturn upravo u znaku Ribe u šestom polju Vage posla, mogi rođeni u ovom znaku imaće potrebu da se obrate sudu ili da na taj način rešavaju svoj status. Ortakluk u poslu u ovom periodu se ne preporučuje. Svakako da se treba okreniti i biti pažljiv za vreme Venere i Urana u kvadratu a posebno pomračenje Sunca gde je moguć gubitak novca ili nedostatak da bi se neki važni projekti završili. Za one sa boljom energijom i većim optimizmom uvećanje budžeta od 6.oktobra. Ali sve Vage koje imaju svoj
privatan biznis mogu da odahnu pred kraj meseca jer će imati posla i sve nadoknaditi do početka novembra.

LJUBAV
Venera je u Lavu pa će pripadnice ovog znaka upoznavati osobe koje su harizmatične, glamurozne, poznate, zanimljive ali koji pre svega imaju poveći buđelar. Treba da se pripaze od 14. oktobra. Posebno kada je Sunce u eklipsi, nekima može dati povratak starih ljubavi i starih iskustava. Ovde mogu biti i loša stara iskustva obnovljena pa se savetuje – oprezno sa starim ljubavnicima! Slobodne Vage imaju privilegiju da im neko od prijatelja priredi lep poklon u obliku putovanja na kome sreću karmičkog partnera. Prepoznaće se na prvi pogled, a veza može da bude i ozbiljna. Vage u braku imaju dobar period za ljubav jer će partner sve učiniti da im udovolji. Iako ne izgleda na prvi pogled tako ali ljubav je ipak u kući. Mladi u dužoj vezi traže i žele da im partner pruži neki dobar izlazak ili poklon.

ZDRAVLJE
Problem želuca i snažne glavobolje daje impuls tokom oktobra. Leškarenje i preterano odmaranje su zaista veliki neprijatelj ovom znaku stoga ako ste u prilici da se bavite sportom ili bilo kojom fizičkom aktivnošću gledajte da te termine popunite ozbiljno. Kristali i kristalo terapija je jedna veoma moćna i atraktivna preporuka za Vage jer njima zaista treba poseban tretman, pa će korišćenje Heliotropa koji daruje harmoniju i sreću i Lapis Lazul, jedan od veoma moćnih kristala koji otklanja tenziju i stvara dobar psihološki omotač oko naše aure, stvoriti bolje zdravlje i više sreće.

Šta nam još predviđa mesečni horoskop za oktobar, pročitajte u nastavku

ŠKORPIJA

POSAO
Škorpiji nije teško da radi ali joj je teško da gleda one koji ne rade. Stoga će ona brižljivo da izabere ko joj treba od saradnika. Dobro bi bilo da se oko druge nedelje meseca sarađuje sa dinamičnim Lavom a da saradnja sa ženskim Strelcem bude u trećoj nedelji oktobra. Ukoliko pokušate da odete negde van države, ne bi bilo loše da vaš put bude između 12. i 18.oktobra. Inače, vrlo ste intuitivni kada su osobe koje rade sa vama nepristupačne. Psihološki možete imati mesec koji donosi nestabilnost ali ipak ste jako senzibilni i osetljivi, pa sve osećate i idete dobrim putem. Ne bi bilo dobro da se upustite u saradnju sa Vagom ili Bikom. Potrebno je da sarađujete sa osobama iz sfere ekonomije, bankarstva, malim preduzetnicima ili firmama koje se bave uvozom ili izvozom robe na veliko. Dane koje biste najbolje iskoristili za rad i zaradu su sreda, četvrtak i subota. Svaki utorak u mesecu bi mogao biti otežan.

LJUBAV
Škorpije koje su bile u vezi žele da se vrate na staro, po svaku cenu traže put da se vrati stara veza. Astrološki nije povoljan trenutak za povratak, možda je bolje da se sačeka naredni mesec kada će ipak Sunce biti u vašem sazvežđu i kada aspekti za povratak imaju više mogućnosti. Nije vam preporuka da se zbog toga osećate depresivno ili nestabilno, već da se okrenete budućnosti, a ta budućnost vas čeka u vašem okruženju sa osobom koja je rođena u znaku Ovan, Ribe ili Bik. Mada u daljem toku meseca imaćete i udvaranja sa Vagom i drugom Škorpijom. One Škorpije koje su u braku, moraju da povedu računa oko kućnog budžeta ili imaju nekog u familiji ko im dosta smeta i meša se u porodični život. Slobodne pripadnice ovog znaka imaju predispoziciju da odu na neki salaš ili etno kamp gde bi mogle da naiđu na osobu iz snova. Naravno, osoba će biti neko ko je na visokoj poziciji a oblast muzike, umetnosti ili uniformisanog lica je idealan partner.

ZDRAVLJE
Sem psihološke nestabilnosti i unutrašnjih strahova, možete biti pritisnuti pritiskom ili lošom venskom cirkulacijom. Morate da budete spremni na razna iskustva i promene koje vam se dešavaju unutar tela. Dobra kristaloterapija ili teretana pomaže ovom sazvežđu da budete i više nego dobri u jačanju svog imuniteta. Kristali koji bi bili pogodni tokom oktobra su Tirkiz kamen sreće i pozitivne energije, vraća pozitivne misli svakom ko ga nosi, na svim nivoima, dok Opsidijan budi pozitivna osećanja uz Gorski Kristal koji pročišćava.

STRELAC

POSAO
Moraćete da se više trudite i radite kako bi došli do cilja. Mada oni koji se bave poslovima 12 kuće, kao što je medicina, bolnica, farmacija ili umetnost kroz film, glumu, režiju, kamera, slikari, mogu imati i biti veoma nadahnuti. Zapravo njihova inspiracija dolazi od teškog života, borbe za opstanak, spas iz nemogućih uslova i situacija u životu. Ukoliko radite na nekom mestu koji prati razne organizacije zabave, žurke, klubove, morali biste da se bolje organizujete oko novca. Tačnije vama duguju novac i to mora da se reši bar do sredine meseca, a osoba koja će vam pomoći biće neko ko je rođen u znaku Device, Škorpije ili Raka. Oni koji se bave nekretninama moraju da budu negde okrenuti čekanju i vremenu koje dolazi. Paziti šta se potpisuje i čitati obavezno dva puta svaki dokument.

LJUBAV
Zbog kvadrata Venere i Urana koja u tranzitu, imaćete utisak da više volite da budete ljubavnici, tajna veza, nego neko ko je zvaničan. Takav stav će se promeniti već od druge nedelje kada Venera polako kreće u znak Device i mogućnosti se uvećavaju ne samo za novo poznanstvo već za izlaske, putovanja, svaki oblik duženja i okupljanja gde ima gomila ljudi a sve je povezano sa poslom i karijerom. To je ono što ovaj znak voli a neki dobar restoran, po mogućnosti luksuzan u centru grada ili mesta gde živite, dobra i popularna diskoteka, klub biće mesta koje će posećivati znak Strelac. Oni koji su u braku imaju dobar period sa supružnikom jer će konačno izaći iz kuće i negde vreme provoditi zajedno u društvu..

ZDRAVLJE
Na početku oktobra moramo da povedemo računa o srcu, očima, kičmi. Kristaloterapija koja je potrebna Strelcu je Karneol koji čisti lošu karmu prošlosti, otvara srce, veza sa unutrašnjim bićem se povećava. Jaspis koji daje jačanje emocija. Mada se preporučuje svakom Strelcu da ima Tirkiz kamen pored sebe.

JARAC

POSAO

Ovde se akcenat stavlja na posao sa prijateljima ili ortakluk. Iako Jarčevi posebno ženski rod nisu ljubitelji ortakluka, ovoga puta će morati da pređu preko nekih svoji principa i strategije koju sprovode. Ukoliko radite sa muškim Rakom imaćete odugovlačenje u poslu, nijenemoguće da se radi sa njim ali je za vas to napor jer volite operativnost i brzinu. Ukoliko je vaš saradnik Škorpijon stvari će ići malo na bolje jer je to osoba koja ima dosta fizičke snage, dobar je tačan radnik ali malo pretežak u komunikaciji. U ovom slučaju možda bi bilo najbolje da se udružite sa nekim vazdušnim znakom Vaga, Vodolija, Blizanci jer imate sreće sa njima. Oni su opušteni i lakše prihvataju izazove. Druga polovina meseca mora da bude dinamičnija, da povedete računa posebno ako budete rešavali imovinsko stanje ili ako ste imali dužnike koji su bili bahati kada je novac aktuelan i dugovanje prema vama. Moguće je da dobijete posle 23 oktobra poziv za inostranstvo, što bilo dobro da se pokrenete i prihvatite izazov. Ukoliko ste na
nekoj poziciji, direktor, predvodite neki projekat onda očekujte manje smicalice i neurednu administraciju. Morate da vodite računa o papirima jer neko želi da vam ,, podmetne,, ili da vas predstavi ne lojalnom osobom i radnikom. Bolji period za novac od 17,18, i 24. Oktobra.

LJUBAV
Emotivno, Jarac uvek priželjkuje ljubav. Oktobar je mesec kada se obično sreću dve duše iz prošlosti. Nekako taj kamrmički spoj mora da se dogodi. Ali prošlost je deo sudbine i treba da se pomiri sa tim da će morati sa prošlošću da raskine i krene u novu vezu koja je na putu. Muškarac koji želi ženu Jarac je neko ko je emotivan i stabilan za kuću i porodicu. On je Bik ili Rak u znaku i sigurno će joj pružiti stabilnost. Tako da ako ste u nekom dužem druženju sa dečkom, mladim čovekom iz društva, bliže okoline, budite spremne da vas pozove na piće ili večeru. Oni koji su u braku mogu imati udvaranje na sve strane ali je to samo strast i nešto što bi trajalo jako kratko. Tranzit Venere planete ljubavi u kvadratu sa Uranom daje neobičnu, ekscentričnu sliku o partneru ili udvaraču koji vas želi. Jarčevi u vezi mogu očekivati od partnera više pažnje a vi ćete svakako morati da se promenite i popustite ,, lance,,. Ponekad ste previše strogi i zahtevni.

ZDRAVLJE
Morate povesti računa u drugoj nedelji meseca, proveriti krvni pritisak ili urogenitalni trakt. Sunce u Vagi su bubrezi, donji deo tela, kičma lumbalni deo, ali isto tako i aspekti vezani za matericu i jajnike. Kristalo tetrapija koja je jako bitna za ženu Jarac jesu boje narandžaste, zelene i tonovi plave boje. Tako da će kamen iscelitelj biti Sunčev kamen, pojačava energiju, Crveni , roze, ili plavi Turmalin. Zeleni Kalcit ili veliki isceliteljski kamen Malahit.

Mesečni horoskop za oktobar za kraj najavljuje…

VODOLIJA

POSAO
Sa puno snage i elana biće obojen mesec oktobar i rođene u ovom znaku mogu očekivati razrešenje projekta koji su započeli još u letnjem periodu. Uglavnom računajte na prve tri nedelje plodne kada je saradnja i pregovori u opticaju. Sticanjem novih saradnika ovaj znak vrlo vešto zadobija i prijatelje koji će biti u jednom trenutku od koristi. Finansijski imaćete dobar period od samog početka meseca pa narednih desetak dana. Tada, treba najviše raditi i zarađivati. U periodu pomračenja Sunca morate povesti računa o saradnicima koji vam duguju novac, neće biti lako povratiti finansije, ali imate dobre advokate, saradnike koji mogu da vam pomognu. Kraj meseca može biti opisan jednim oblikom malodušnosti, tačnije ne ambicijom, koja se menja iz dana u dan. Ipak, veći prihodi od 3.oktobra. Možete da računate na dobru saradnju sa vodenim znakovima, posebno sa Rakom ili Škorpijonom, Ribe su vam često konfuzne, ali imaju dejstvo na vašu kreativnost. Posebno ako je to saradnica. Škorpija bi bio
dobar muškarac kao saradnik.

LJUBAV

Oktobar donosi jako puno poznanstava, posebno onima koji su slobodni i veze su uglavnom uranske prirode, što znači da brzo sklapanje i ulazak u partnerstvo ali isto tako i brz raskid. Prijateljstvo je nepogrešiv put za ljubav i sigurnu vezu. Povratka na staro ne bi trebalo da bude, jer ovaj mesec donosi mnoge mogućnosti za susret sa novim partnerom koji može da izmeni dalji emotivni tok ovoj zanimljivoj ženi. Vodolije koje su u braku, preporuka da odu na neko lepo mesto puno zelenila i čistog vazduha. Zapravo, Vodolija će imati plan i ideju gde da se ide… Vodolija koja je u vezi i ima problem manji sa partnerom sa njegovom dosadom biće na mukama. Ona ipak želi da udovolji svom partneru i uvek se pravi greška, tada, jer mora da bude jedinstvena, u suprotnom može da ga izgubi.

ZDRAVLJE
Kada je mesec vazudušnog elementa, kao što je sada oktobar, onda sigurno svaka Vodolija pa i svaki vazdušni znak treba više da provodi vremena napolju i u društvu kako bi pojačao svoj imuno- sistem. Konsultacija sa gastroenterologom. Kristali poput violetnog Ametista, božanska ljubav i intuicija, Magnetit kao kristal za nove ideje i Gorski Kristal kao neko ko otklanja negativnu energiju i pretvara je u pozitivnu.

RIBE

POSAO
Prva nedelja oktobra daje putovanje u inostranstvo, saradnju sa dalekim zemljama, čak veliku zaradu. Sve do treće sedmice tačnije posle dvadesetog u mesecu možete imati intenzivnije ponude, da se kaže gužva na poslu što sigurno priželjkujete. Novac koji očekujete imaćete priliku da zaradite odnosno da vam bude isplaćeno do druge polovine oktobra. Pokušajte da sarađujete sa ljudima koji su opušteni u komunikaciji sa drugima, recimo Vaga bi vam bila idealna, zatim Blizanci vačito nasmejani i puni novih ideja i kontakata. Vodolija je već preteški zalogaj za Ribe. Možda pre Bik koji zna sa finansijama, koji bi vas uputio u pravi posao koji može da se razvije u pravu priču. Ukoliko prihvatite saradnike sa kojima ste radili onda je sigurno da možete da se okrenete napretku i daljoj dobroj saradnji.

LJUBAV
Veoma ste nadahnuti tokom meseca oktobra i sigurno će vam partner pomoći da još bolje sagledate sebe i vaše unutrašnje biće. Interesantno je da Ribe i Blizanci iako po svojoj astrološkoj prirodi se nalaze u kvadratu, njihova privlačnost se ne umanjuje ni u mladosti ni u braku ako su supružnici. Izgleda da i ovoga puta možete da nađete zajednički jezik i ambiciju da biste bili u skladnoj vezi. Druga polovina oktobra vam može doneti partnera koji živi u dalekoj prekookejanskoj zemlji. On je neko ko je povezan sa poslovima trgovine na veliko ili edukacijom. Viskoumna ličnost koja će vas ostaviti bez teksta. Žena rođena u ovom sazvežđu uvek može imati dva partnera istovremeno a treći je čeka iza ugla. Ta privlačnost i pomalo lucidnost privlači muškarce. Potreba za emocijom i to onom krajnjom istančanom niti. Sem ako natus u svom horoskopu ima jedan vrlo težak aspekat a to je Saturn konjunkcija Mars, onda je to otežanje za samu osobu. Kao i za njenu okolinu, koja će jako teško prihvatiti takav karakter pun bola i ličnog neprihvatanja same sebe i svoje sudbine.

ZDRAVLJE

Sam start meseca može biti težak, dati problem pritiska, oticanje nogu, teškog hoda. Ipak, brzo već možete imati bolju situaciju i u narednoj nedelji. Moćićete bolje da se krećete i bićete svakako vitalniji i spremni na šetnju i veći društveni život. Uglavnom do kraja meseca vaše zdravlje dalje može da provocira vaš partner. Kristaloterapija tokom oktobra koja vam pruža stabilnost jeste Ahat plavi koji smiruje, opušta, Mesečev kamen kao i sve žene vodenog sazvežđa bi mogle da ga koriste tako i vi kao Ribe.

AUTOR: SVET

IZVOR: Astrolog Darka Cvetković

FOTO: Pexels

Opširnije