Mesečni horoskop za decembar 2023: Mekrur ponovo kreće retrogradno polovinom decembra, a Venera će dva puta promeniti znak

od strane | nov 28, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Mesečni horoskop za decembar 2023. donosi nam niz promena planetarnih aspekata. Poslednji mesec 2023. godine smenjivaće strast i želju za istinom u ljubavnim odnosima, a sezona Jarca će od nas zahtevati strateško razmišljanje.

Prvog dana meseca, Merkur će preći u Jarca gde će biti do 23. decembra što će nam doneti strateški način razmišljanja i pristupanju problemima. Razlog ovako kratkom prebivanju u ovom mesecu je to što će 13. Merkur ponovo započeti retrogradno kretanje. Potom Venera ulazi u Škorpiju 4. decembra pojačavajući strast, ali i ljubomoru. Mlad Mesec u Strelcu će 12. decembra inspirisati putovanja i širenje znanja.

Sezona Jarca počeće 22. decembra, dok će “hladni” pun Mesec nastupiti 26. decembra. Venera će potom 29. decembra preći u znak Strelca postavljajući fokus na istinu. Poslednji dan u decembru obeležiće početak direktnog kretanja Jupitera.

Poslednji mesec ove godine biće pun smenjivanja energije i intenzivnih promena. Venera će dva puta promeniti položaj donoseći promene u ljubavnim raspoloženjima. Ipak, jedna od najznačajnijih promena biće početak sezone Jarca koji će od nas zahtevati striktnu radnu etiku i strategijski pristup rešavanju nedaća na koje naiđemo. Takođe, Merkur će ponovo biti retrogradan 13. decembra pomalo mrseći konce svim znakovima.

Ovan

Iako ćete imati želju da otputujete daleko i uživate u prazničnoj atmosferi, ipak ćete biti previše zaokupljeni poslom. Imaćete zadatak da sa šefom napravite poslovnu retrospektivu prethodne godine, a priznaćete, to nije mali poduhvat. Međutim, usmerite svu svoju energiju u verovanje da ćete na kraju uspeti u svemu što radite i to će zaista biti tako na svim poljima. Čak i ako se budete suočavali sa krizom povodom vaših uverenje, doći će sve na svoje.

Bik

Preporučuje se da ostanete veoma fleksibilni ovog meseca jer bi vas mogla iznenaditi mala šansa za putovanje ili neočekivana avantura. Tokom decembra, bićete zaokupljeni ljubavnim vezama, naročito početkom meseca kada Venera uđe u Škorpiju. Iako ćete biti nesigurni i ranjivi, ovo će vam omogućiti da pojačate vašu vezu sa partnerom. Ukoliko ste sami, budite otvoreni za nova poznanstva. Zahvaljujući Jupiteru novu godinu ćete dočekati sa osećanjem da je sve moguće.

Mesečni horoskop za decembar 2023: Blizanci

Merkur će ući vašu 8. kuću poreza i dugova, a jasno vam je šta to znači zar ne? Decembar ćete provesti u raspoređivanju budžeta i pravljenju strateškog plana za finansije za sledeću godinu. Finansije će biti tema razgovora i sa vašim partnerom. To će izazvati veoma intenzivne i napete odnose, ali srećom, krajem meseca Venera prelazi u Strelca što će doneti olakšanje na ljubavnom planu. Novu energiju iskoristite za zajedničku avanturu za čaroban završetak godine.

Rak

Iako ste nestrpljivi da uživate u slatkoj prazničnoj sezoni sa najbližima, možda to neće biti tako čarobno kako zamišljate. Postoje nerešeni problemi koje koče vaše odnose sa bliskim ljudima i ako želite da uživate u čaroliji, najbolje bi bilo da ih što pre razrešite. Ovo pogotovo važi za one koji prećutkuju potencijalno probleme sa partnerom. Sredina decembra će biti povoljna za duboke i iskrene razgovore. Razrešite sve do dočeka i u novu godinu uđite rasterećeni i srećni.

Lav

Moguće je da će se sve promeniti na poslu ovog meseca stvarajući povoljne uslove za početak naredne godine. Zbog retrogradnog Merkura u vašoj kući posla, vraćaćete se na stare projekte dovodeći ih do savršenstva. Poslednji mesec u godini će takođe biti povoljan za introspekciju, pa ćete se na momente osećati zbunjeno u kom pravcu treba da idete. Ipak, u poslednjim danima decembra će se sve razjasniti i nove prilike će zasijati u novogodišnjoj atmosferi.

Devica

Decembar je svima omiljeno vreme za rekapitulaciju, ali za vas će to ove godine ličiti na retrospektivu vaše ličnosti. Posvetićete ovo vreme da sagledate šta vam se sve izdogađalo na emotivnom planu. Želećete da u novoj godini više vremena posvetite unutrašnjim zadovoljstvima nego produktivnom radu. Retrogradni Merkur će doneti nevolje u odnosima sa porodicom, ali ako budete strpljivi sve će se razrešiti do kraja meseca. Takođe, razmislite o nekom velikom putovanju u sledećoj godini.

Mesečni horoskop za decembar 2023: Vaga

U decembru ćete biti posebno zaokupljeni darivanjem i to ne zbog drugih, nego zbog sebe. Ovo će biti vaš način da izrazite to kako se osećate, ali i strategija da dobijete naklonost osobe koje vam mogu pomoći ili imaju vašu simpatiju. Ipak, budite oprezni. Postoji povećana slonost da se stvari shvataju previše ozbiljno. Vaša porodica će u vama videti podršku i rame za plakanje, pa se potrudite da budete tu za njih. Godinu ćete završiti u prijatnom društvu bliskih osoba na zanimljivom putovanju.

Škorpija

Venera će ući u vaš znak 4. decembra i to će samo pojačati vaš šarm i senzualnost. Međutim, na neki način, ova dodatna pažnja će učiniti da se osećate ranjivo i izloženo. Ipak, nemojte dozvoliti da vas to poremeti i ugrozi vaše samopouzdanje. Povežite se sa iskustvima iz prošlosti i izvucite ono najlepše iz nje. Za kraj godine, posvetite se pažljivom planiranju. Moguće su zanimljive avanture, ali posebno će vam prijati osoba sa kojom ćete ih deliti. Da li ste možda spremni za sledeći ljubavni korak?

Strelac

Svake godine vas ova sezona zatekne kako se ponovo vraćete sebi i unutrašnjim željama. Ovo će biti posebno izraženo polovinom decembra (13) kada će biti i mlad Mesec u vašem znaku. Potrudite se da osmislite kako ćete ostvariti te velike želje. Međutim, uključite u finansije u svoj plan. Napravite reviziju i reorganizaciju budžeta kako biste mogli da učinite sve što poželite. Krajem meseca su mogući sukobi sa porodicom, ali to ne znači da ih ne možete razrešiti do početka nove godine.

Jarac

Ovog meseca počinje sezona Jarčeva što je odlično vreme da se preispitate ko ste vi zaista i da li vam se dopada osoba u koju ste izrasli. Ako vam se dopada, uživajte, ako ne, promenite ono što vam ne odgovara. Previranje po prošlosti bi vam moglo dati odgovore koje tražite. Osim toga, ovo će probuditi i vašu kreativnost što će vam olakšati da napravite savršene planove za nadolazeću godinu. Ipak, pazite da ne pucate previsoko. Postavite realna očekivanja.

Mesečni horoskop za decembar 2023: Vodolija

Ukoliko ste željni osamljivanja ovog meseca, nećete nailaziti na prepreke. Želećete da presaberete svoje misli, da uočite šta ste postigli u prethodnoj godini, ali i kako ste do tih dostignuća došli. Vaše uspehe će prepoznati i ljudi oko vas, a privući ćete pažnju i na ljubavnom planu. Možda ćete se osećati ranjivo ili ćete se suočavati sa komplikovanim emocijama. Ipak, krajem meseca sve ljubavne tenzije će se utišati, a imaćete savršeni plan za kućnu zabavu za Novu godinu.

Ribe

Ako planirate bilo kakvo putovanje ovog meseca, budite spremni da vas obore s nogu. Ukoliko niste u mogućnosti da odete na putovanje, uživajte u stranim filmovima, muzici i literaturi koje će vas oraspoložiti i ispuniti. Takođe, možda ćete obnoviti odnose sa starim prijateljima što će vam posebno prijati. Posebno ćete biti inspirisani kada vaša vladajuća planeta Jupiter krene direktno 31. decembra.

anneleven/GettyImagesPlus

Nastavite da čitate

Opširnije