Kako da odaberete dildo: Koja veličina i materijal su pogodni?

od strane | sep 15, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

Seks igračke su odlične jer vam pružaju užitak čak i ako ste sami. Međutim, veoma je važno da znate kako da odaberete dildo koji će vam odgovarati.

Kako da odaberete dildo: Šta je to?

Dildo je vrsta seksualne igračke koja svojim izgledom podseća na muški penis. Postoji mnogo različitih tipova i veličina vibratora. To je sjajna stvar jer tako možete pronaći dildo koji odgovara vašim potrebama. Najčešće se koristi prilikom masturbacije, ali ga nerteko parovi ubace u zajedničke seksualne igre.

Rizici masturbacije za žene: 7 opasnosti za koje sigurno niste znale!

Vrste dildoa

Kao što je već rečeno, postoji nekoliko vrsta dildoa od kojih možete da odaberete onaj koji će vama odgovarati. Evo kakvi modeli postoje.

Dildo sa vakumskom čašom

Ovi tipovi dildoa imaju usisnu “čašu” na dnu tako da se mogu prčvrstiti na ravnu površinu horizontalno ili vertikalno. Na taj način ga možete koristiti bez ruku i neće se pomerati dok ga koristite.

Dildo koji se sami guraju

Ove vrste dildoa imaju mehanizam koji im omogućava da sami ulaze i izlaze tako da vi to ne morate da radite. Samo se namestite i uživate.

Kako da odaberete dildo: Stakleni dildoi

Dok je većina napravljena od silikona, PVC-a ili gume, neki su napravljeni od stakla što ih čini mnogo čvršćim, glatkijim i hladnijim.

Dupli dildo

Dupli dildo je u obliku luka i omogućava istovremeni prodir u vaginu ili anus. Ova opcija je super zabavna ako volite ovakvu vrstu seksualne igre.

Vibrator

Vibratori su veoma popularni. U pitanju je običan dildo koji ima funkciju vibriranja što čini užitak posebnim.

Kako da odaberete dildo: Koliko veliki treba da bude?

Kada birate svoju prvu seksualnu igračku ovog tipa, jedno od najvažnijih razmatranja je veličina. Iako je zastupljeno mišljenje što veće to bolje, to zaista ne mora da bude slučaj. Šta više, postoji šansa da će to biti veoma bolno. Prvenstveno ne morate birati preterano dugačke dildoe jer se G tačka kod žena nalazi tek nekoliko centimetara unutra. Što se tiče obima, ako ste početnik svakako bi trebalo da odaberete manji obim.

Od kog materijala je najbolje da bude dildo?

Postoje razni dildoi od različitih materijala. Međutim, nepažljiv izbor materijala može stvoriti i na zdravstvene probleme ako ne pazite. Industrija seksualnih igračaka je uglavnom neregulisana, pa ako vidite da je nešto označeno da sadrži žele ili gel, obavezno izbegavajte. Ove igračke sadrže visok nivo ftalata koji mogu da prođu u telo. Osim toga, PVC, lateks i TPR su veoma porozni, a to znači da će sadržati bakterije pa zbog toga je najbolje da ih izbegavate ili koristite sa kondomom.

Najbolje bi bilo da dildo bude od čistog silikona. On je potpuno bezbedan za telo, nije porozan, lako se steriliše, a traje večno. Pored toga, dobre opcije su i borosilikatno staklo i nerđajući čelik.

Dakle, kada je u pitanju to kako da odaberete dildo, veoma je važno da obratite pažnju na materijal kako ne biste imali negativne posledice. Sve ostalo zavisi od vaših preferencija i želja.

IPGGutenbergUKLtd/GettyImagesPlus

Opširnije