Kad pročitate kako alkohol utiče na muški polni organ, nikad ga nećete okusiti. A i žena će biti veselija

od strane | nov 1, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara


M. K.

Foto: Designatic/Pixabay.com

Stručnjaci su otkrili zašto bi piće moglo da utiče na vaš polni organ neposredno pre vremena za intimne odnose.

Kad popijete nekoliko pića u noćnom izlasku može da vam bude tako zabavno. Ali da li ste znali da vam alkohol može pokvariti intimne odnose?

Konzumiranje prevelike količine pića može uzrokovati smanjenje seksualnog nagona i zadovoljstva kod muškaraca, tvrde stručnjaci. To takođe može povećati njihov rizik od erektilne disfunkcije. Sada je nova studija indijskih istraživača otkrila da to zapravo nije sjajno ni za vas dugo vremena.

– Produžena i teška upotreba može dovesti do seksualne disfunkcije – rekao je dr Bupendra Jadav, koji radi u bolnici u Jorhatu i dodao je:

– Alkohol je povezan sa seksualnošću od pamtiveka. Može doprineti započinjanju seksualne aktivnosti potiskivanjem inhibicija i ublažavanjem anksioznosti. Međutim, alkohol značajno usporava skoro sve domene seksualnog funkcionisanja pored erektilne disfunkcije – zaključio je doktor prenosi Dejli Star.

Nacionalna zdravstvena služba Velike Britanije svake godine troši milione funti na lečenje erektilne disfunkcije, sa 18,3 miliona funti na recepte za lečenje 2022. Ali uprkos tome što konzumacija alkohola igra ulogu, to bi takođe moglo biti znak osnovnog zdravstvenog stanja.

Ova najnovija studija, objavljena u časopisu Elsevier Medical Journal Armed Forces India, razmatrala je kako piće utiče i na druge oblasti aktivnosti u spavaćoj sobi. U anketi je učestvovalo oko 78 muškaraca starosti od 20 do 50 godina.

Oni su sproveli istraživanje na klinici za zavisnost od alkohola da vide kako je njihov unos alkohola uticao na njihov seksualni učinak. Otkrilo se da 77 odsto muškaraca koji su učestvovali ima problema sa funkcionisanjem u intimnim odnosima, a zadovoljstvo posebno pogađa 71 odsto.

Istraživanje je takođe pokazalo da 61 odsto mladića ima niži nivo seksualne želje, kao i da 48 odsto ima problema sa orgazmom. U međuvremenu, 44 odsto je patilo od erektilne disfunkcije.

(Espreso/Srećna republika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije