Još šest saradnika tužilo Lizzo za seksualno uznemiravanje

od strane | avg 11, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara

EPA-EFE/Helle Arensbak

Tužba koju su podnele tri bivše plesačice pevačice Lizzo, odjeknula je svetom prošle nedelje, a eskalirala je sinoć, kada je javnost došla do novih saznanja o ovom slučaju. Pevačicu je tužilo najamanje šest njenih saradnika, kako navode njihovi advokati.

Ranije ovog meseca, tužba je podneta od strane Ariane Davis, Crystal Williams i Noelle Rodriguez – protiv 35-godišnje dobitnice GRAMMY nagrade, kompanije “Big Grrrl Big Touring” i Shirlene Quigley, kapitenke njenog plesnog tima, kako se navodi sudskim dokumentima, prenosi popculture.

Plesačice tvrde da ih je seksualno uznemiravala, kao i to da ih je diskriminisala na verskoj i rasnoj osnovi, ali i na osnovu invaliditeta. Pored toga, one tvrde da ih Lizzo nije plaćala, odnosno da su u poslednje vreme radile bez ikakve naknade. Davis, Williams i Rodriguez traže odštetu za odloženu naknadu, koristi od zaposlenja, emocionalni stres, medicinske troškove i troškove advokata.

“Dobili smo najmanje šest prijava od drugih ljudi sa sličnim pričama od kako smo podneli žalbu”, izjavio je Ron Zambrano, advokat i predsedavajući odeljenja za zapošljavanje u kompaniji West Coast Employment Lawyers.

“Noelle, Crystal i Arianna su hrabro istupile i podelile svoja iskustva, otvarajući vrata drugima da se osećaju osnaženo da učine isto. Neke od tvrdnji koje razmatramo uključuju optužbe za “seksualno nabijenu atmosferu” i neplaćanje zaposlenih i mogu biti osnov za tužbu, ali još je rano reći.”

U ranijem saopštenju, Lizzo (pravo ime Melissa Jefferson) izjavila je da su optužbe protiv nje “skandalozne” i “senzacionalističke”.

“Ovih poslednjih nekoliko dana su bili bolni i razočaravajući”, napisala je 3. avgusta pevačica na društvenim mrežama. “Moja radna etika, moral i poštovanje su dovedeni u pitanje. Moj karakter je kritikovan.”

U utorak je objavljeno i da je Muzički festival “Made in America 2023”, na kojem su Lizzo i SZA trebale da nastupe, otkazan.

“Zbog ozbiljnih okolnosti i optužbi koje su van kontrole produkcije, festival Made in America 2023. više se neće održavati”, stoji u saopštenju. “Ova odluka je bila teška i nije doneta olako niti bez pažnje. Made in America čuva jedno ozbiljno kulturno nasleđe i pruža izuzetna iskustava ljubiteljima muzike i posetiocima koncerata i naša misija je da uvek pružamo festivalsko iskustvo vrhunskog kvaliteta.”

Festival, koji se odvijao svake godine od 2012. godine, bio je zakazan za 2. i 3. septembar.

Opširnije