Iznenadićete se: Ova generacija ima najbolji seks

od strane | avg 6, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara


A. J.

Foto: unsplash.com/mimilalaa

Mislite li da je najbolje vreme za seks u dvadesetim godinama? Prevarili bi ste se.  Naime, istraživanja pokazuju kako osobe u kasnijim godinama života imaju više samopouzdanja i to se i te kako oseti i u spavaćoj sobi. Rezultati novog istraživanja koje je sprovedeno na portalu za upoznavanje Lumen, pokazali su da osobe starije od pedeset godina, u toj dobi doživljavaju najuzbudljiviji seks u životu, piše Mirror.

Razlog tome je njihovo samopouzdanje koje imaju i smelost da neopterećeni izgledom i “propustima”, opušteno isprobavaju nove položaje i igrice koje ih dovode do uzbuđenja i najboljih seksualnih odnosa koji su imali u svom životu. Pokazalo se i to da osobe u ovoj životnoj dobi imaju više vremena za isprobavanje noviteta kada je reč o seksu jer su im deca tada već odraslija i veća, a poslovi već odavno uhodani.

Deset posto ispitanika priznalo je da u ovoj dobi imaju veći libido i da češće eksperimentišu u spavaćoj sobi. Veći je broj i onih koji će na prvom sastanku u ovoj dobi verovatnije otići do “kraja”, odnosno, neće čekati drugi sastanak da se upuste u seksualni odnos. Više od trećine ispitanika potvrdilo je da će imati seksualni odnos tokom prva tri ljubavna sastanka.

Parovi u ovoj dobi najčešće menjaju tri različite seksualne poze, a njihovi odnosi traju u proseku oko 25 minuta. Misionarski položaj i u ovoj je dobi jedan od najomiljenijih i najčešćih položaja tokom seksa. Ipak, zabrinjavajuće je da u ovoj dobi ipak postaje jasno da ponekad godine i mudrost ne idu zajedno jer čak 80 posto učesnika istraživanja u dobi preko 50 godina priznaje da se nikada nisu testirali na polno prenosive bolesti dok istovremeno tek četiri posto ispitanika često koristi zaštitu, a više od polovine skoro nikada tokom seksualnih odnosa, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije