Evo šta se dešava sa telom ako imate seks svaki dan, ovo su moguće posledice

od strane | sep 7, 2023 | Ljubav i seks | 0 Komentara


M. K.

Foto: pexels.com/elly-fairytale

Znate li šta će se desiti ako imate seks svaki dan?

Znate već da je dobar za raspoloženje, ali brojne dobrobiti ima i za vaše zdravlje, a evo i kakve…

Seks smanjuje stres

Ako imate seks redovno ili čak svakodnevno, prolazite kroz život manje pod stresom. To je zato što se tokom čina oslobađaju hormoni sreće koji stimulišu sistem nagrađivanja u mozgu.

Istovremeno, nivo hormona stresa se smanjuje jer se usporava oslobađanje kortizola. Tako prolazimo kroz svet manje stresni i srećniji – šta može biti bolje?

Poboljšava fizičko i psihičko stanje

Telo i um takođe imaju koristi od povećane seksualne aktivnosti. S jedne strane, bolje upoznajete sopstveno telo i razvijate posebnu telesnu svest, a istovremeno se poboljšava i izdržljivost, u zavisnosti od trajanja čina.

Oni koji često vode ljubav takođe mogu poboljšati svoju sposobnost da dožive orgazam i osećaju se povezanije sa svojim partnerom, jer hormon maženja oksitocin jača emocionalnu vezu.

Seks jača imuni sistem

Redovni snošaj jača vaš imuni sistem jer telo proizvodi imunoglobulin A i G – antitela koja štite od virusa i bakterija. To bi čak mogla da dokaže i američka studija: pregledane su 32 žene u premenopauzi, od kojih je 15 imalo redovne spoljne odnose, a 17 potpuno apstinentno.

Pronašli su značajno veće koncentracije navedenih antitela u krvi seksualno aktivnih subjekata, iz čega su naučnici zaključili da se seksualno aktivne žene bolje bore protiv patogena žena koje su apstinentne.

Seks ublažava i bol

Tokom seksualne aktivnosti, telo proizvodi endorfine koji značajno smanjuju osećaj bola. Zbog čestih seksa glavobolja ili menstrualni bolovi mogu nestati sami od sebe, prenosi Novilist.hr.

Sada kada sve ovo znate, sigurno ćete ga više upražnjavati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Opširnije